Now Reading:
Još danas toplo, a već tijekom noći promjena vremena
Full Article 2 minutes read

Još danas toplo, a već tijekom noći promjena vremena

Vrijeme danas bit će djelomice sunčano, razmjerno vjetrovito te i dalje toplo. U noći na utorak jače naoblačenje s kišom. Puhat će umjeren i jak jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo. Najniža jutarnja temperatura na kopnu od 5 do 10, na Jadranu između 11 i 16, a najviša dnevna uglavnom od 20 do 25 °C.

Biometeorološke prilike će se pogoršavati tijekom dana. Pogoršanje će, najprije u Gorskom kotaru a do kraja dana i u većem dijelu Hrvatske, ponajviše osjetiti meteoropati i kronični bolesnici. Kod njih su moguće manje tegobe u obliku razdražljivosti i nesanice.

Već u utorak promjena vremena 

U utorak prolazno jače naoblačenje s kišom i zahladnjenjem, pa će uglavnom u gorju pasti i malo snijega. Mogući su i grmljavinski pljuskovi, osobito na Jadranu. Krajem dana prestanak oborine i razvedravanje pa će u srijedu i četvrtak prevladavati sunčano. U utorak će na kopnu zapuhati umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jaka bura s olujnim udarima. Vjetar će u srijedu slabjeti, a duž obale će bura okrenuti na sjeverozapadnjak. U utorak prohladno, u srijedu ujutro na kopnu mogućnost slabog mraza, a danju postupni porast temperature zraka.

sjever.hr/dhmz 13.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.