Now Reading:
U Murskom Središću se nastavljaju infrastrukturni projekti
Full Article 4 minutes read

U Murskom Središću se nastavljaju infrastrukturni projekti

Bez obzira na novonastalu situaciju, projekti koji su započeti prije proglašenja epidemije COVID 19 se nastavljaju. Naravno, prilagođavajući se mjerama nacionalnog Stožera civilne zaštite.

Radovi na projektu aglomeracije se provode i priprema se dokumentacija za Javnu nabavu za izvođenje radova za saniranje cesta koje su pod upravljanjem Grada Mursko Središće, a ceste će se sanirati nakon završetka aglomeracije.

U naselju Peklenica nastavit će se radovi na sanaciji i uređenju Pila kod društvenog doma (žbukanje, bojanje i restauracija kipova). Na spremištu dobrovoljno vatrogasnog društva Križovec završavaju se radovi izrade fasade, dok su radovi vanjskog uređenja (postavljanje opločnika) završeni.

Na zgradi stare pošte/apoteke, obzirom na dotrajalost vanjske fasade, nastavit će se radovi na vanjskom uređenju zgrade, što uključuje sanaciju i bojanje fasade. Cesta u ulici Slatine ove godine će biti završena, asfaltirana i opremljena svom komunalnom infrastrukturom.

Aplicirani su ili u postupku prijave infrastrukturni projekti i projekti društvenog značaja: „Građenje zida urni na groblju u Murskom Središće, „Gledalište s pratećim sadržajima“ na NK „Rudar“ što obuhvaća nastavak radova na izgradnji tribina, na izgradnji metalne konstrukcije kojima će se natkriti tribine, opremanje tribina i uređenje unutarnjeg gornjeg dijela ispod tribina, što uključuje sve strojarske, elektro i vodovodne instalacije.

Prijavljeni je projekt Kompostana u vrijednosti od 5 milijuna kuna, čime će se riješiti pitanje stalnog zbrinjavanja bio otpada, projekt nabave dva nova vozila za odvoz smeća u vrijednosti od 2 milijuna kuna.

Program zapošljavanja žena – faza 2 prošao prvu fazu, administrativnu provjeru i ulazi u drugu fazu – procjenu kvalitete.

Prijavljeni je projekt obnova fasade i limarije na kapeli sv. Ane u Hlapičini, projekt rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom (izgradnja lift u zgradi stare škole – nove Gradske uprave).

U pripremi je projekt Obnove zgrade stare škole i uređenje prostorija za novu Gradsku upravu. Zbog trenutne situacije epidemije COVID 19 postoji mogućnost da projekti koji su prijavljeni neće moći biti financirani od strane nadležnih tijela.

www.sjever.hr 09.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.