Now Reading:
Jakšić prozvao članove Vlade: Nismo čuli da su oni zazivali smanjenje plaća saborskim zastupnicima, ministrima i dužnosnicima
Full Article 3 minutes read

Jakšić prozvao članove Vlade: Nismo čuli da su oni zazivali smanjenje plaća saborskim zastupnicima, ministrima i dužnosnicima

mišel jakšić

SDP je organizirao virtualni okrugli stol pod nazivom „Mjere koje SDP provodi na lokalnoj razini za pomoć građanima i gospodarstvu“. Na okruglom stolu sudjelovali su SDP-ovi čelnici jedinica lokalnih samouprava koji su poduzeli određene antikrizne mjere u borbi protiv koronavirusa. Uz ostale sudjelovali su Stjepan Kovač, gradonačelnik Čakovca te Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

Prema riječima Stjepana Kovača, u Čakovcu su posegnuli za jednokratnom financijskom pomoći onim građanima koje je pogodila ova kriza. Također, građane i poduzetnike su oslobodili od plaćanja najma prostora, korištenja javnih površina, odvoza smeća i komunalne naknade, spomeničke rente, roditelje od plaćanja vrtića, muzičke škole, produženog boravka, a neće obračunavati ni kamate, niti će vršiti ovrhe.

Gradonačelnik je istaknuo i kako će donirati svoju plaću za ožujak za kupnju laptopa djeci, te planira ukinuti vijećničke naknade i uskrsnice za gradske djelatnike, kojima će se također smanjiti plaće.

Za vrijeme provedeno u samoizolaciji, osmislio je online “Čakovečki plac”, kojim se potiče poljoprivreda i domaća proizvodnja, a Grad vrši besplatnu dostavu do kućnog praga.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić rekao je da su osmislili mjere teške 10 milijuna kuna. Gradska uprava se solidarizira s građanima koji su pogođeni krizom, režu plaće za 15 posto gradonačelniku i zamjenicima, 10 posto djelatnicima grada, ukida se vijećnička naknada, naknada upravnim i nadzornim odborima, roditelje oslobađaju od plaćanja javnih i privatnih vrtića, obrta dadilja, a one koji su ostali bez posla oslobađaju odvoza otpada i komunalne naknade.

Svim poduzetnicima koji su zatvoreni neće naplaćivati korištenje javnih površina, otpad ni varijabilni dio u cijeni vode.

“Vlada je većinom donosila mjere na štetu općina i gradova. Gradovi su ti koji su prvi sa svojim građanima, oni su generator rasta i razvoja ove zemlje, i bilo bi nam drago da se država drukčije postavi prema nama i da se ona odrekne nečega. Nismo čuli da su oni zazivali smanjenje plaća saborskim zastupnicima, ministrima i dužnosnicima u narednom razdoblju, dok SDP je,” rekao je Jakšić.

www.sjever.hr 05.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.