Now Reading:
Čekali ste pravo proljeće? Dočekali ste ga, ali…Ostanite doma ili pak uživajte u prirodi sami (ili na distanci)!
Full Article 2 minutes read

Čekali ste pravo proljeće? Dočekali ste ga, ali…Ostanite doma ili pak uživajte u prirodi sami (ili na distanci)!

Tko je čekao – dočekao je! Počelo je dugotrajnije stabilno razdoblje, u većini Hrvatske uz puno vedrine, barem u meteorološkom smislu.

Nakon duljeg vremena imat ćemo i mnogima ugodnu toplinu, posebice u Velikom tjednu, s nadom ublažavanja i skorog prestanka ovog “koronastanja”, piše za HRT njihov glavni meteorolog Zoran Vakula i podsjeća na daljnje pridržavanje preporuka Nacionalnog stožera Civilne zaštite.
Tijekom vikenda će još, unatoč porastu temperature, dojam svježine, pa i hladnoće, nekima pojačavati prolazno više oblaka, te još više – vjetar, kaže Vakula.

Hrvatska danas

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda najvaljuju da će danas biti pretežno sunčano, toplije i razmjerno vjetrovito. U središnjim i istočnim područjima popodne, a na krajnjem jugu moguće veći dio dana uz promjenjivu naoblaku. Zapuhat će umjeren, sredinom dana prolazno do jak sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka bura, s olujnim udarima osobito podno Velebita, jačat će prema kraju dana.

Najniža jutarnja temperatura od -1 do 4, na Jadranu od 4 do 9, a najviša dnevna od 14 do 18 °C.

Vrijeme narednih dana

Pretežno sunčano, toplije i razmjerno vjetrovito u dane vikenda. Puhat će uglavnom umjeren sjeveroistočni, a od ponedjeljka jugoistočni vjetar. Jaka i ponegdje olujna bura u ponedjeljak će oslabiti, poslijepodne na otocima i na otvorenom moru i okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak koji će puhati i u utorak. Temperatura će porasti, osobito dnevna.

Biometeorološka prognoza za subotu

Biometeorološke prilike će biti uglavnom povoljne i podržavat će dobro opće stanje meteoropata i kroničnih bolesnika. Iako se kod većine meteoropata ne očekuju tegobe uzrokovane vremenom, potreban je oprez zbog pojačanog sjeveroistočnog vjetra, a na Jadranu jake do olujne bure kod kroničnih bolesnika, osobito srčanih i plućnih.

ak/sjever.hr/hrt/dhmz

04.04.2020.

Input your search keywords and press Enter.