Now Reading:
Kako mališanima objasniti zašto moraju ostati doma? Možda vam pomogne ovaj priručnik
Full Article 1 minutes read

Kako mališanima objasniti zašto moraju ostati doma? Možda vam pomogne ovaj priručnik

igralište

Kako maloj djeci objasniti zašto moraju ostati doma? Onima predškolske i mlađe osnovnoškolske dobi ovakva situacija može biti zastrašujuća. Možda vam pomogne priručnik “Nešto se jako čudno dogodilo u mojem gradu”.

Na internetskoj stranici Sveučilišta u Rijeci objavljen je priručnik podnaslovljen kao društvena priča o pandemiji koronavirusa za djecu i namijenjen je djeci u dobi od treće do osme godine, objavio je HRT.

Autorica je dr. Shu-Chen “Jenny” Yen s Department of Child and Adolescent Studies, California State University iz Fullertona u SAD-u.

Priručnik je do sada preveden na 10 jezika. Na hrvatski jezik ga je prevela i prilagodila dr. Sanja Vorkapić Tatalović s riječkog Učiteljskog fakulteta.

-Što se to događa, što je koronavirus, što je socijalna distanca… – samo su neka od pitanja na koja priručnik odgovara. Cilj mu je pružiti sigurnost i djeci i odraslima. Namijenjen je djeci i roditeljima te odgajateljima i učiteljima, objasnila je dr. Vorkapić Tatalović  gostujući u emisiji HRT-a  Zajedno za zdravlje.

“Nešto se jako čudno dogodilo u mojem gradu”

www,sjever.hr/HRT

31.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.