Now Reading:
KORONAVIRUS U MEĐIMURJU Zaražen je muškarac koji je radio u Austriji
Full Article 2 minutes read

KORONAVIRUS U MEĐIMURJU Zaražen je muškarac koji je radio u Austriji

Kao što smo već ranije izvijestili, zabilježen je i prvi slučaj zaraze koronavirusom u Međimurskoj županiji, a riječ je muškarcu iz Čakovca koji je radio u Austriji.

– Osoba je u ovom trenutku dobrog općeg stanja i dobrog nalaza. Osoba je bila u samoizolaciji, a epidemiolozi su je poslali na testiranje – rekao je međimurski župan Matija Posavec.

Maksimalno su postrožene mjere od trenutka kada je zaražena osoba stigla u Hrvatsku. Ova situacija je još jedno upozorenje svima da se maksimalno drže socijalne distance, da se poštuju sve upute i preporuke i Nacionalnog stožera i Stožera civilne zaštite Međimurske županije, kao i stožera općina i gradova – poručio je župan Posavec.

Višnja Smilović, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije dodala je kako je zarađena osoba stabilno, dobrog općeg zdravstvenog stanja, hospitalizirana je i u tijeku je obrada svih njezinih kontakata.

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Tomislav Novinščak rekao je da se Bolnica za ovo pripremala tjednima te da su novu situaciju dočekali spremni.

– Opremljeni smo zaštitnom opremom, respiratorima za one eventualno teže slučajeve. Prema statističkim podacima, ne očekujemo, barem ne u nekom kraćem razdoblju, izuzetno veliko povećanja broja oboljelih, pogotovo ne težih, ali smo spremni – naglasio je ravnatelj bolnice te dodao da je reorganiziran i rad na odjelima.

– Osim izolacije na petom katu bolnice gdje je bila infektologija, imamo spreman još jedan odjel za slučajeve da bi se te pozitivne pacijente moralo operirati ili slično zbrinjavati. Reorganizirali smo i odjele i kadrovski potencijal bolnice na način A i B timova da smo spremni kadrovski pokriti u slučaju pozitivnih zdravstvenih radnika – naglasio je Novinščak.

m.furlan/sjever.hr 23.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.