Now Reading:
Danas je Dan grada Ludbrega – slavi se bez svečanosti
Full Article 2 minutes read

Danas je Dan grada Ludbrega – slavi se bez svečanosti

Gradsko vijeće Ludbrega još je 1999. godine proglasilo 19. ožujka za Dan grada Ludbrega. Dan grada Ludbrega slavi se prema dokumentu pape Leona X datiranom od 19. ožujka 1513. godine. Naime, svetom bulom odnosno papinskim pismom, papa Leon X. je Ludbreg proglasio prošteništem Predragocjene Krvi Kristove zbog čega se više od šest stoljeća početkom svakog rujna hodočasti u naš Ludbreg.

– Danas je 19. ožujka, Dan našega grada. Čestitam nam svima današnji dan uz želju da ovaj dan, ali i svi nadolazeći budu provedeni u miru, blagostanju i dobrom radu za naš Ludbreg. Grad može biti bolji, sretniji i ljepši jedino ako svi zajedno radimo za njega, ako svi zajedno volimo i pomažemo u njegovom stvaranju – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Osvrnuo se i na aktualnu situaciju.

– Gradska uprava radit će i u ovo vrijeme koje nas je zadesilo. Radimo na aktualnim projektima, osmišljavamo nove. Građanima smo dostupni putem e-mail adresa, telefona – zaključio je gradonačelnik.

Svi planirani događaji, kao i svečana sjednica odgođeni su do daljnjeg.

– Bili smo primorani sve odgoditi, a pojedine događaje i otkazati. No, danas naš grad ima rođendan, a upravo njegova prošlost uči nas da su se teške situacije već događale i da je na nama samima da iz njih nešto naučimo. Danas prvenstveno moramo biti odgovorni, odgovorni prema našim starijim sugrađanima, odgovorni prema djeci, odgovorni kao zajednica. Naš grad to može i budimo još jedanput dobar primjer – zaključio je gradonačelnik.

U Hrvatskoj su od danas na snazi posebne mjere koje vrijede 30 dana, a kojima se zatvara čitav niz objekata i značajno ograničava mogućnost širenja virusa u populaciji.

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić istaknuo je kako je sasvim ispravno da se takve odluke donose na nivou cijele Hrvatske kako ne bi bilo nepotrebnih razlika.

– Vjerujem da odgovorni prate situaciju u drugim zemljama i donose ispravne odluke. Mi smo u Gradu Ludbregu danas također raspravljali o koracima koje možemo poduzeti, a prvi među njima je smanjenje plaće od 4 posto zaposlenicima gradske uprave i pripadajućih ustanova kako bismo taj novac mogli preusmjeriti na druge stavke – poručio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

dubravko bilić

sjever.hr

19.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.