Now Reading:
Najavljena nova odluka o zabrani okupljanja u Hrvatskoj- slijede restriktivnije mjere
Full Article 2 minutes read

Najavljena nova odluka o zabrani okupljanja u Hrvatskoj- slijede restriktivnije mjere

Nove informacije o stanju s koronavirusom tema su sjednice Vlade, na kojoj se uvodno obratio premijer Andrej Plenković
-Ministar Beroš donio je jučer odluku o proglašenju epidemije. Puno je informacija i kolaju dezinformacije – kazao je Plenković, a prenosi tportal. Podsjetimo, do sada je Hrvatska bila u statusu opasnosti od epidemije.

Premijer je još jednom spomenuo i mjere koje bi trebale pomoći gospodarstvu.
-Učinit ćemo sve da se sačuvaju radna mjesta i likvidnost te fleksibilizirati pristup u javnim davanjima, porezima i doprinosima i to odgodom i fleksibilnijim pristupom u dinamici plaćanja’ – rekao je Plenković.

Beroš: Nove preporuke su da se odgode skupovi i okupljanja s više od 100 ljudi

Redovitu prezentaciju o stanju s koronavirusom imao je i ministar zdravstva Vili Beroš koji je kazao da je do danas u Hrvatskoj testirana 431 osoba, od čega je 19 pozitivno, što je 4,41 posto od testiranih.
-Nove preporuke su da se odgode skupovi i okupljanja s više od 100 ljudi, ali i da se sportska natjecanja održavaju bez gledatelja. Mjesta panici u Hrvatskoj nema’ – zaključio je Beroš.

Vlada je na sjednici izmijenila Odluku o osnivanju Radne skupine za unapređenje uvjeta poslovanja u Republici Hrvatskoj te u naziv dodala da će se baviti i sprječavanjem negativnih utjecaja na hrvatsko gospodarstvo.

Ovdje možete pročitati cijeli članak.

www.sjever.hr/tportal

12.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.