Now Reading:
Zagreb će po peti puta biti domaćin najvećeg okupljanja žena u poduzetništvu jugoistočne Europe
Full Article 3 minutes read

Zagreb će po peti puta biti domaćin najvećeg okupljanja žena u poduzetništvu jugoistočne Europe

poduzetnice

Kako to i priliči slavljeničkom ruhu u kojemu Ženski poduzetnički centar obilježava pet godina svog postojanja kao najveća nevladina asocijacija ovih prostora koja okuplja vlasnice i vlasnike tvrtki i obrta kao i one koji će to tek postati (više od 2.300 članica i članova), obilje sadržaja pripremljeno je za naš najveći projekt u godini – Kongres poduzetnica Hrvatske i regije, koji će se po peti puta održati u Zagrebu, na Međunarodni dan žena, 08. ožujka u Kongresnom centru Plaza.

Peti po redu Kongres – najveći poslovni skup žena u poduzetništvu jugoistočne Europe, već je postao uobičajeno stjecište otvaranja novih poslovnih prilika, razmjene iskustava, želja za suradnjom i umrežavanjem, te podizanja znanja, kompetencija i vještina poduzetnica, ali i svih oni žena koje razmišljaju o poduzetništvu kao svom karijernom izboru.

Ovogodišnji kongres donosi obilje sadržaja vezanih uz vječnu temu svih onih koji „zarađuju kruh“ na realnom tržištu – kako osigurati uspjeh u poslovanju?, uz brojne pozitivne primjere predavačica i predavača, ali i panelistica i panelista kongresa koji će iz iznijeti iz svoje poduzetničke prakse.

– Svaka učinkovita promjena koju želimo u privatnom ili poslovnom životu kreće od nas samih, a što smo dobro imali na umu kada smo prije pet godina, planirali pokrenuti Ženski poduzetnički centar te u sklopu projekata jačanja poslovnih aktivnosti žena – vlasnica tvrtki i obrta u Hrvatskoj i regiji, organizirati Kongres poduzetnica. (www.kongres.poduzetnica.hr). Mnogi su sumnjali u nas, a još je više onih koji su nas potkopavali, jer jednostavno ograničeni svojim uskim interesima, negativnim stavovima i destrukcijom nisu mogli vidjeti da žene znaju, mogu i hoće surađivati i to na najbolji mogući način kada je poduzetništvo u pitanju, međusobnim uvažavanjem, potporom, nadopunjavanjem i iskrenim poslovnim odnosom. Stoga ne samo sadržajnost nego i opstojnost Ženskog poduzetničkog centra kao asocijacije s brojnim projektima na snaženju žena u poduzetništvu, te našeg Kongresa poduzetnica dovoljno govori da samo kvaliteta, istinski i disciplinirani rad bez improvizacija i zakulisnih igara, iskren i nepatvoren pristup ženama u poduzetništvu daje rezultate za dugoročnost i održivost. A mi to definitivno imamo i ne samo da ćemo to njegovati i pokazivati nadalje kroz organizaciju petog po redu Kongresa poduzetnica Hrvatske i regije, nego i kroz nadolazeća desetljeća našeg predanog rada kojega žene u poduzetništvo od nas traže i očekuju dajući nam iz dana u dan svoje povjerenje i potporu – kazala je uoči ovogodišnjeg petog po redu Kongresa poduzetnica Hrvatske i regije futurologinja poduzetništva Sanela Dropulić, direktorica Ženskog poduzetničkog centra.

Već tradicionalno, u sklopu Kongresa će se održati i Poduzetnički sajam na kojemu će se predstaviti više od 70 sudionica i sudionika, najviše iz Gradova i Županija – prijatelja ženskog poduzetništva – jedinica lokalne samouprave s kojima Ženski poduzetnički centar surađuje.

Laureati projekta Grad prijatelj ženskog poduzetništva za 2020 godinu su Gradovi Poreč, Županja i Daruvar, kojima će biti svečano uručena i Povelja, u znak ne samo suradnje s najvećom asocijacijom žena u poduzetništvu jugoistočne Europe, nego i marljivog te predanog rada na poticanju poslovnih aktivnosti vlasnica tvrtki i obrta u lokalnim sredinama.

Premijerno na Kongresu poduzetnica 2020 predstavit će se te dodijeliti nagrade Najpoduzetnica, Najinspiracija, Najpočetnica te Najpoduzetnik.

sjever.hr

07.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.