Now Reading:
POREZNI INSPEKTORI U NOVOJ AKCIJI Na meti su im čak četiri djelatnosti
Full Article 2 minutes read

POREZNI INSPEKTORI U NOVOJ AKCIJI Na meti su im čak četiri djelatnosti

Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom provodi pojačane nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske.

Prema informacijama objavljenim na web stranici Ministarstva financija – Porezne uprave, kroz provedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje.

Nadzori fiskalizacije obavljat će se očevidom u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja te drugim nadzornim aktivnostima. Do 11. ožujka, nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni svi obveznici fiskalizacije, a posebno obveznici koji obavljaju djelatnost:
 

  • G 47.76 – Trgovina na malo cvijećem, sadnicama, sjemenjem, gnojivom, kućnim ljubimcima i hranom za kućne ljubimce u specijaliziranim prodavaonicama,
  • G 47.8 – Trgovina na malo na štandovima i tržnicama,
  • H 49.32 – Taksi služba i
  • I 56.30 – Djelatnosti pripreme i usluživanja pića.

Još je u tijeku nagradna igra „Bez računa se ne računa”

Ministarstvo financija – Porezna uprava pokrenula je 1. srpnja 2019. godine novu kampanju i nagradnu igru „Bez računa se ne računa“ te vas poziva da se i ovaj put aktivno uključite u borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije na tržištu. U tijeku je četvrto kolo nagradne igre koje traje do 20. ožujka 2020. godine.
 
Građani, tražite račun za svaki kupljeni proizvod i obavljenu uslugu. Ispravnost računa može se provjeriti na poveznici: www.provjeri-racun.hr/

a.kučić/sjever.hr

07.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.