Now Reading:
Bit će više sunca
Full Article 2 minutes read

Bit će više sunca

vrijeme

Prema prognozi DHMZ-a danas promjenljivo oblačno, mjestimice uz kišu koja će postupno prestajati, najprije u sjevernim i središnjim predjelima, potom i drugdje. Do kraja dana kiše još može biti na jugu zemlje. U unutrašnjosti vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na istoku sjeverni. Na većem dijelu Jadrana puhat će umjerena i jaka bura, podno Velebita povremeno i s olujnim udarima, a na krajnjem jugu većinom umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura između 7 i 12, u Dalmaciji i do 15 °C.

Biometeorološke prilike će u prvom dijelu dana posvuda biti razmjerno nepovoljne. Zbog toga su kod meteoropata i kroničnih bolesnika moguće tegobe uzrokovane vremenom te pojačane tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici. S odmicanjem ciklone prema istoku, tegobe će poslijepodne popuštati najprije na zapadu zemlje, pa će mnogi osjetiti poboljšanje općeg stanja.

Sutra djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Uz povremeno više oblaka malo kiše ili poneki pljusak mogući su na južnom Jadranu. Na kopnu će puhati umjeren do jak sjeverni vjetar, a na Jadranu u početku jaka i olujna bura koja će prema kraju dana slabjeti. Najniža jutarnja temperatura zraka od -1 do 3, na Jadranu između 4 i 9, a najviša dnevna od 7 do 12, uz obalu između 12 i 15 °C.

Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne, a tijekom sunčanih razdoblja prevladavat će dojam ugode. Tegobe od kojih su meteoropati i kronični bolesnici patili prethodnih dana će biti manje prisutne.

U novom tjednu djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano i uglavnom suho. U unutrašnjosti mjestimice umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjeren sjeverni, u ponedjeljak jugozapadni. Na Jadranu u početku jaka i olujna bura, zatim slab do umjeren sjeverozapadnjak. Jutra u unutrašnjosti hladna ponegdje sa slabim mrazom, a dnevna temperatura bez veće promjene.

sjever.hr

07.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.