Now Reading:
Stožer Civilne zaštite Grada Križevaca: Križevcima za sada ne prijeti koronavirus
Full Article 50 second read

Stožer Civilne zaštite Grada Križevaca: Križevcima za sada ne prijeti koronavirus

Darko Radiček, epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije bio je na sastanku Stožera Civilne zaštite Grada Križevaca gdje je dao preporuke  o sprečavanju širenja virusa.

Najvažnije mjere su pranje ruku, izbjegavanje dodirivanja lica, oči i usta, prekrivanje usta nadlakticom ili maramicom za vrijeme kašljanja, držanje preporučenog odstojanja od jednog metra kod međuljudskih kontakata.

Doktor je naglasio i kako se zaštitne maske preporučuju samo onima koji već imaju simptome respiratorne infekcije, dok zdravima, ona nije dovoljna zaštita.

Nakon rasprave, zaključeno je da nema potrebe za odgodom bilo kakvih društvenih aktivnosti, obzirom da virus još nije zabilježen na križevačkom području, no potrebno je pridržavati se navedenih mjera prevencije i pratiti obavijesti te preporuke Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

Na gradonačelnikovu inicijativu, a koju su podržali članovi stožera, kao i dr. Radiček, križevačkim je školama izdana preporuka da koriste antibakterijske sapune, odnosno ostala sredstva za dezinfekciju ruku, za učenike, nastavnike i zaposlenike.

www.sjever.hr

05.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.