Now Reading:
DRUGI SLUČAJ KORONAVIRUSA U VARAŽDINU Zaražen vozač kamiona
Full Article 2 minutes read

DRUGI SLUČAJ KORONAVIRUSA U VARAŽDINU Zaražen vozač kamiona

Na redovnoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske potvrđeno je da je još jedna osoba zaražena koronavirusom, a radi se o vozaču kamiona iz Varaždina.

– Tijekom jutra izuzet je uzorak kod vozača kamiona koji se 29. veljače vratio iz Italije. Muškarac je u izolaciji, a ima blage simptome bolesti. To je deseti bolesnik u Hrvatskoj kod kojega je potvrđena zaraza koronavirusom. U tijeku je 266 testiranja, devet je još u izradi, ali nema pokazatelja koji bi sugerirali da će biti novih pozitivnih – kazao je ministar Beroš dodavši da je svih 10 pacijenata zasad dobro, većina nema više simptome, a oni koji imaju temperaturu su pod pojačanim kliničkim nadzorom.

Ministar zdravstva kazao je da Stožer dosada odlično radi, ali ako će se trebati proglasiti epidemija, to je samo administrativna mjera. Istaknuo je da su svi oboljeli sa blagom kliničkom slikom i da na sreću dosada nema dodatne ugroze odnsno eksplozije broja oboljelih.

– Uvođenje dodatne mjere samo je administrativan odgovor na postojeće stanje – zaključio je ministar Beroš. Na uvođenje posebnih mjera u slučaju vozača ministar je kazao da je ovo prvi slučaj da je pozitivan vozač i da zasada nema ali su u pripremi dodatne mjere.

Ministar je rekao kako zaraženi vozač kamiona nije bio u kontaktu s bolesnim osobama u Italiji, čak ni blizu kriznih žarišta.

– Za njega nismo mogli organizirati karantenu, ali je dobio uputu za samoizolaciju te je ipak razvio bolest – rekao je Beroš.

m.furlan/sjever.hr 04.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.