Now Reading:
PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI Varaždinac Robert Hranj novi je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH
Full Article 2 minutes read

PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI Varaždinac Robert Hranj novi je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH

U Ministarstvu obrane danas je obavljena primopredaja dužnosti načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj primopredaji dužnosti načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske između generala zbora Mirka Šundova i viceadmirala Roberta Hranja, piše HRT.

Na svečanosti su bili i izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora, Miroslav Tuđman, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, potpredsjednici i ministri u Vladi RH, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, ravnatelj SOA-e Daniel Markić te drugi.  

Predsjednik je “Velered kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom”, koji se dodjeljuje najvišim vojnim dužnosnicima za izniman doprinos u stvaranju ratne strategije i vojne doktrine, zaslugama za stvaranje Hrvatske te za osobite uspjehe u vođenju i zapovjedanju Oružanih snaga RH, dodijelio dosadašnjem načelniku GS OSRH Mirku Šundovu.

Potom je uslijedila primopredaja dužnosti te je Robert Hranj i službeno postao načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, piše HRT.

-Zahvaljujem se svima onima koji su svojom odluku i suglasnošću ukazali mi čast da obavljam ovu visoku i odgovornu dužnost. Hrvatska vojska, stasala u Domovinskom ratu, i danas je jedan od stožera hrvatske države. Kao načelnik Glavnog stožera dat ću sve od sebe da ovu dužnost obavljam na najbolji mogući način. Vodit ću se zakonitosti postupanja i djelovanja, jačanje spremnosti HV-a za sve zadaće i inzistiranje na fizičkoj sigurnosti svakog pripadnika Oružanih snaga. Da bi to stvorili, treba nam red, rad i stega. Pri tome ću prije svega se truditi osobnim primjerom, ali i kroz sustav zapovijedanja i nadzora. Trudit ću se da se HV razvija kao moderna, dobro opremljena i obučena vojska, istaknuo je među ostalim u govoru.

Cijeli članak pročitajte ovdje

screenshot/hrt

www.sjever.hr/HRT

03.03.2020.

Input your search keywords and press Enter.