Now Reading:
Župan Kolar posjetio najistočniju hrvatsku općinu u koju su nekada doseljavali Zagorci tražeći bolji život
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar posjetio najistočniju hrvatsku općinu u koju su nekada doseljavali Zagorci tražeći bolji život

Župan Željko Kolar je u petak posjetio Općinu Jarmina u kojoj živi velik broj stanovnika podrijetlom iz Krapinsko-zagorske županije. U sklopu posjeta dogovoreno je da će se ovogodišnji Dani Općine Jarmina sredinom travnja održati pod nazivom Zagorje u Jarmini.

Među raznim najavljenim događanjima treba izdvojiti prigodni koncert zagorskih glazbenika. Koncert je na programu 19. travnja te nastavak akcije Dajmo djeci korijene i krila, u sklopu koje će djeca iz tamošnje osnovne škole biti darivana tradicionalnim dječjim drvenim igračkama s područja Marije Bistrice.

Domaćini županu Željku Kolaru bili su načelnik Općine Jarmina Andrija Draganić i predsjednik Općinskog vijeća Dragutin Culi. Župan je nakon sastanka položio vijenac i zapalio svijeće kod spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima te obišao Zagorsku hižu u Jarmini, gradilište dječjeg vrtića i budući Dom hrvatskih branitelja.

Općina Jarmina nalazi se na sjeverozapadnom dijelu Vukovarsko-srijemske županije. Velik broj stanovnika Jarmine potječe iz Krapinsko-zagorske županije koju su u potrazi za boljim životom napustili prije više desetljeća.

www.sjever.hr 28.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.