Now Reading:
Župan Koren i zamjenik Sobota prisustvovali završnoj konferenciji projekta izgradnje reciklažnog dvorišta u Općini Virje
Full Article 3 minutes read

Župan Koren i zamjenik Sobota prisustvovali završnoj konferenciji projekta izgradnje reciklažnog dvorišta u Općini Virje

U prostorijama Općine Virje danas je održana završna konferencija projekta izgradnje reciklažnog dvorišta na području Općine Virje kojoj su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali i župan Darko Koren sa zamjenikom Darkom Sobotom.

Nakon uvodne prezentacije o provedbi projekta, prisutnima se obratio načelnik Općine Virje Mirko Perok zahvalivši svima koji su doprinijeli da se reciklažno dvorište vrijedno 2, 45 milijuna kuna realizira u zadanom roku.

„Sa zadovoljstvom mogu reći kako je provedba projekta tekla besprijekorno i ovim putem želim zahvaliti svima koji su sudjelovali  u realizaciji. Posebno hvala Županiji koja je zajedno s Općinom financijski sudjelovala u projektu koji je u 85 postotnom iznosu sufinanciran bespovratnim sredstvima Kohezijskog fonda. Veseli nas što smo krenuli s održivim gospodarenjem otpadom i siguran sam kako će tvrtka Drava Kom koja će upravljati reciklažnim dvorištem to raditi odgovorno i profesionalno. Predstoji nam  projekt sanacije divljeg odlagališta na našem području  za koji smo uputili dopis nadležnom ministarstvu čime želimo u potpunosti riješiti pitanje odlaganja otpada“, kazao je Perok te zahvalio pročelnici Kristini Filipović koja je vodila projekt.

Čestitke na realiziranom projektu uputio je i župan Koren naglasivši važnost odgovornog upravljanja procesima gospodarenja otpadom.

Ovaj projekt je sastavnica cjelokupnog koncepta odgovornog i suvremenog  gospodarenja otpadom koje recikliranje vidi kao jedan od ključnih elemenata u sustavu kružne ekonomije. Za naše je društvo izuzetno važno kako ćemo se odrediti prema pitanju gospodarenja otpadom, a Općina Virje je u tom pogledu dobar primjer suvremenog shvaćanja  i odgovornog pristupa. Nema baš puno sredina u županijama koje tome tako pristupaju. Za to su, uz znanje i volju, potrebna i financijska sredstva, a Općina Virje sve to ima. Čestitam svima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji na čelu s načelnikom Perokom.  Županija i Općina imaju odličnu suradnju pa smo tako dobro surađivali i po pitanju ovog projekta koji smo u svojem dijelu i sufinancirali“, istaknuo je župan.

U sklopu završne konferencije izloženi su i likovni radovi  koje su izradila djeca i odgajateljice predškolskih vrtićkih grupa iz dječjeg vrtića „Zrno“.

Završnoj konferenciji  prisustvovali su i ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić sa suradnicima,  direktor Drava Koma Goran Gregurek , direktorica Turističke zajednice područja Središnja Podravina Elizabeta Milanović Glavica, ravnateljica  Osnovne škole Viktor Šignjar Marica Cik Adaković, ravnateljica dječjeg vrtića Zrno Maja Šobak  sa odgojiteljicama i mališanima te predstavnici izvođača radova i konzultanata.

www.sjever.hr/kckzz.hr 21.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.