Now Reading:
Grad Ivanec pomaže svojim mladim obiteljima i poduzetnicima – na sjednici Gradskog vijeća donesene važne odluke
Full Article 2 minutes read

Grad Ivanec pomaže svojim mladim obiteljima i poduzetnicima – na sjednici Gradskog vijeća donesene važne odluke

Na sjednici Gradskog vijeća Ivanca prihvaćen je program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja na području grada koje će se odobravati za kupnju stana ili kuće odnosno za gradnju, rekonstrukciju ili adaptaciju kuće.

Gradonačelnik Milorad Batinić naglasio je kako se mjerama želi omogućiti rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji, ali i svih građana koji na području grada Ivanca imaju namjeru rješavati svoje stambeno pitanje, kao i poboljšanje uvjeta stanovanja.

-Ujedno se stvaraju i osnovni uvjeti za ostanak mladih, ali i doseljavanje na područje Ivanca, a potiče se i gospodarski razvoj grada – rekao je Batinić.

Spomenute mjere odnose se na oslobađenje od plaćanja komunalnog doprinosa prilikom gradnje, rekonstrukcije ili dogradnje kuće, oslobađenje od plaćanja komunalne naknade prvih 5 godina od dana početka korištenja nekretnine te sufinanciranje rate kredita kod komercijalnih banaka.

Potporu mjerama dao je i HDZ-ov Zdenko Đuras ističući da bi sve političke opcije trebale podržati mjere kojima je cilj zadržavanje mladih na području grada Ivanca.

Na sjednici je usvojen i prijedlog programa dodjele bespovratnih potpora za poticanje razvoja poduzetništva Grada Ivanca za 2020. godinu.

Programom se propisuju uvjeti i način dodjela potpora za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva te velikih poduzetnika Grada Ivanca, a podrazumijeva financijske i nefinancijske potpore, olakšice, benefiti, subvencije i ostale oblike bespovratnih poticaja za razvoj svih oblika poduzetništva.

Gradonačelnik Batinić naglasio je da će Grad Ivanec osigurati financijska sredstva u vidu subvencija za tri ciljne skupine: investitore u green field ulaganja u gospodarskim zonama te investitore u brownfield investicije, poduzetnike početnike i ostale poduzetnike.

Neke od mjera odnose se na poticanje ulaganja u Industrijsku zonu kroz nove investicije, poticanje ulaganja u Poslovnoj zoni Ivanec istok, poticanje ulaganja u borwnfield investicije proizvodne namjene, a tu su, između ostalog, i mjere za stanare u poduzetničkom inkubatoru te za stanare virtualnog inkubatora.

Na vijeću se povela rasprava o potporama za poduzetnike i obrtnike koji rade već dulje vrijeme. Pojašnjeno je da se u određenom dijelu potpore odnose i na njih. 

foto: arhiva

s.kalajdžija/sjever.hr

21.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.