Now Reading:
Zapitamo li se ikada kako je onima koji žive sami?
Full Article 3 minutes read

Zapitamo li se ikada kako je onima koji žive sami?

projekt zabok

Voditeljica projekta MIPOS Valentina Đurek u društvenom domu u Modrovcu održala je sastanak s partnerom u ovom projektu, Gornjostubičkom udrugom Lipin cviet i koordinatoricom Tatjanom Hikec te obišla korisnike s područja Gornje Stubice – objavljeno je na službenim mrežnim stranicama grada Zaboka.

MI Pomažemo Starijima – MIPOS – projekt je koji osnažuje i zapošljava žene za pružanje pomoći potrebitima članovima društva Krapinsko – zagorske županije. Projektom se zapošljava 55 žena koje pružaju usluge za 313 korisnika s područja Bedekovčine, Budinščine, Donje Stubice, Gornje Stubice, Hrašćine, Krapine, Konjščine, Krapinskih Toplica, Lobora, Mača, Marije Bistrice, Mihovljana, Novog Golubovca, Oroslavja, Stubičkih Toplica, Svetog Križa Začretja, Velikog Trgovišća, Zaboka, Zlatara i Zlatar Bistrice.

Nositelj projekta je Grad Zabok, a voditeljica projekta Valentina Đurek, zamjenica gradonačelnika grada Zaboka. Partneri na projektu su Udruga invalida Bedekovčina, Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica, Gradsko društvo Crvenog križa Zabok i Gradsko društvo Crvenog križa Zlatar, GDCK Donja Stubica i Gornjostubička udruge Lipin cviet.

Voditeljica projekta MIPOS Valentina Đurek je u društvenom domu u Modrovcu održala sastanak s partnerom u ovom projektu, Gornjostubičkom udrugom Lipin cviet i koordinatoricom Tatjanom Hikec. Zajedno s gerontodomaćicama i koordinatoricom obišla je i korisnike s područja Gornje Stubice.

-Većinu razgovora vodimo o tome što nakon 30. lipnja kada projekt završava. Nadamo se da će se ubrzo otvoriti novi natječaj za MIPOS 2 kako bi se ovaj projekt nastavio. Grad Zabok spreman je biti nositelj projekta. MIPOS je u ove skoro dvije godine koliko smo po terenu pokazao i dokazao što znači zaposliti dugotrajno nezaposlene žene koje su postale puno sretnije i samopouzdanije, dobivaju plaću za posao koji ih ispunjava, a ujedno pomažu drugima. A isto tako, veliki broj staračkog stanovništva u kojima nema tko brinuti dobiva skrb, pomoć i društvo ljudi, što posebno puno znači onima koji žive sami. Korisnici isto tako svakog mjeseca dobivaju paket higijenskih potrepština – rekla je Đurek. https://www.zabok.hr/clanak/topla-ljudska-rijec-znaci-puno-vise-od-radija-i-televizije

www.sjever.hr/Grad Zabok 20.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.