Now Reading:
MEĐIMURSKA ŽUPANIJA 460 000 kuna za asistente za djecu s teškoćama u razvoju u predškolskim ustanovama
Full Article 2 minutes read

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA 460 000 kuna za asistente za djecu s teškoćama u razvoju u predškolskim ustanovama

potpisivanje ugovora medimurje

Međimurska županija sufinancirat će 50% plaće za 38 asistenata za 50 djece s teškoćama u razvoju u predškolskim ustanovama. Za tu je namjenu u proračunu za 2020. godinu osigurano 460 tisuća kuna.

Ugovor o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta integracije djece s teškoćama u razvoju u predškolske ustanove potpisali su župan Međimurske županije Matija Posavec i potpredsjednica Saveza udruga za uključivanje djece rane i predškolske dobi s teškoćama u razvoju u odgojno – obrazovni sustav Međimurske županije „Prvi korak“ Žaneta Božić uz nazočnost predstavnika članica Saveza i korisnika.

Međimurska županija jedina je jedinica regionalne uprave koja provodi ovaj projekt.

– To je jedan korak koji podrazumijeva ono što govorimo već duže vrijeme, a to je da Međimurje ima najdostupnije obrazovanje. U cijelom spektru projekata, ovo je jedna točka na “i”. Svaka vrsta pomoći i podrške djeci da lakše prolaze kroz djetinjstvo i svladavaju obrazovni plan i program u predškolskoj dobi je nešto na što ćemo se vrlo rado odazivati – rekao je međimurski župan Matija Posavec.

potpisivanje ugovora medimurje

Potpredsjednica Saveza udruga „Prvi korak” Žaneta Božić rekla je kako je ovo vrlo važan korak koji je započeo 2015. godine uz veliku potporu Međimurske županije.

Jedan od vrtića u kojima asistenti rade je i Dječji vrtić Cvrčak koji je ove godine upisao 20 djece s posebnim potrebama. Ravnateljica Lidija Varošanec naglasila je kako je zadovoljna što je prepoznata važnost uključivanja osobnih asistenata u predškolske ustanove.

– Oni su velika pomoć našim odgojiteljima, a i djeci u samoj socijalizaciji, da se dobre uklope i integriraju u redovne programe – rekla je ravnateljica.

potpisivanje ugovora medimurje (5)

Predstavnik roditelja Tomislav Hublin naglasio je kako djeca s teškoćama u razvoju imaju potrebe kao i sva druga djeca, samo što ih ostvaruju na neki drugi način te se zahvalio udrugama i Međimurskoj županiji na pomoći.

Na potpori su se zahvalile i Marija Ciglar u ime Udruge slijepih Međimurske županije, Jasminka Martinčević iz Udruge za autizam Pogled te Dijana Novak u ime Društva osoba s tjelesnim invaliditetom.

potpisivanje ugovora medimurje
potpisivanje ugovora medimurje

m.furlan/sjever.hr 18.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.