Now Reading:
Je li prvašićima lakše učiti samo tiskana slova?
Full Article 2 minutes read

Je li prvašićima lakše učiti samo tiskana slova?

Od ove školske godine, u sklopu pokrenute reforme, prvašići uče samo tiskana slova, dok će pisana svladavati u drugom razredu, piše HRT. Kao i kod svake promjene i ovu su neki dočekali s odobravanjem, a neki s negodovanjem.

U redovitoj rubrici “O reformi iz prve klupe” novinarka HRT-a Sunčica Findak provjerila je kako na tu promjenu gledaju oni koji je provode.

Vlatka Ciglenečki učiteljica je koja 30 godina radi u nastavi, i kaže kako je jedna od najboljih odluka da se prvašiće ne maltretira i sa tiskanim i pisanim slovima u prvom razredu.

– Umjesto 30 slova mi smo učili 120 slova. Drago mi je da nam sada ostaje mnogo vremena za to što je bitnije, a što je bilo zanemareno prije, a to je čitanje, komunikacija – smatra Ciglenečki, učiteljica u osnovnoj školi Krapinske Toplice.

Trideset velikih tiskanih, isto toliko malih, pa pisanih velikih i malih, računica je jasna o kojoj se, kažu nam, prije malo razmišljalo.

– Nema tolikog pritiska mi smo u prvoj varijanti 60 sati morali potrošiti samo na obradu slova, sada je to puno ležernije imamo priliku ubaciti i sadržaje medijske kulture, više vremena imamo za usmeno izražavanje – smatra Gordana Korunda, učiteljica u područnoj školi Gregurovec, OŠ Krapinske Toplice.

sjever.hr / hrt.hr

17.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.