Now Reading:
Direktor Varkoma: Cijena vode neće se povećavati!
Full Article 3 minutes read

Direktor Varkoma: Cijena vode neće se povećavati!

Varkom

U Varkomu je u petak održana konferencija za novinare na kojoj su iznijeti poslovni rezultati u 2019. godini te dotaknuta tema povećanja cijene vode.

Direktor varaždinske tvrtke Željko Bunić naglasio je da povećanja cijene vode neće biti.

U 2019. godini Varkom je imao prihode 127 milijuna kuna i dobit prije oporezivanje 3,7 milijuna kuna. Bunić je istaknuo da je 655 milijuna kuna sekundarnih ugovora apsolutno najviše u Hrvatskoj te je Varkom danas peto veliko poduzeće, duplo veće od onih u Zadru i Slavonskom Brodu koji su veći od Varaždina.

– Varkom danas vrijedi više od milijardu kuna, a Varkom grupa, s Aquatehnikom, ima puno bolje brojke, u odnosu na 2017. zaradili smo 15 milijuna kuna više. To je cijena nerada u Aquatehnici, ali riješili smo se tog balasta – rekao je Bunić.

Što se tiče aglomaracija, nakon 655 milijuna kuna ugovora za Varaždin, pročistač i Varaždinske Toplice, u 2020. očekuje se ugovaranje 450 milijuna kuna za Aglomeraciju Ludbreg. Varaždinska aglomeracija bi trebala biti gotova do 2022. Bunić je rekao da su izazovi pred tvrtkom aglomeracije Varaždin i Varaždinske Toplice te je naglasio da kod „krpanja“ cesta izvođači to moraju napraviti inače neće dobiti novac. Dodao je da je izazov i te rješavanje problema baliranog otpada, čiji je Varkom posjednik. Dotaknuo se i cijene vode.

Varkom neće povećati cijenu vode. Posljednja promjena cijene bila je 1.1.2011. Bez obzira na probleme s Aquatehnikom, nije došlo do povećanja cijene vode. U 2020. neće biti povećanja cijene vode zbog rješavanja baliarnog otpada, niti će povećanja cijene vode biti zbog plaćanja gubitaka na mreži – najavio je direktor Varkoma koji je podsjetio i na neke aktivnosti tvrtke u zajednici, poput uređenje bazena na Dravi, postavljanja javnih slavina u Varaždinu, Ludbregu, Gornjem Knegincu i Novom Marofu, uređenju šetnice kroz Dravsku šumu te donacije za uređenje „Bregeca“ na Banfici.

Gradonačelnik Ivan Čehok pohvalio je direktora, upravu i zaposlenike Varkoma.

– Dolaskom Cesarca 2017. kada smo preuzeli vlast u gradu, i nakon toga Bunića, počela je konsolidacija. Otkad je Aquatehnika otišla u stečaj i Varkom preuzeo obveze, Varkom postiže dobre rezultate, oslobodio se tereta. Cijelo područje od mosta prema Dravi, 100.000 kvadrata, Grad Varaždin će pretvoriti u oazu. Ne bi bilo da se nije raščistilo s Aquatehnikom. Prevladali smo i probleme s Aglomeracijom, radovi idu dobro, izvođači shvatili da je riječ o gradu i treba što prije napraviti. Varkom radi daleko najviše EU projekata u državi. Varaždinci imaju kvalitetnu vodu i nema velikih gubitaka u sustavu isporuke. Varaždin će do kraja 2021. biti jedini hrvatski grad sa 100 posto vodovod, plinofikaciju, kanalizaciju i odvodnju, optičku mrežu i električnu mrežu i rasvjetu – najavio je Čehok.

n.kalajdžija / sjever.hr

14.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.