Now Reading:
Vjetar u Ivancu skidao krovove i rušio stabla
Full Article 2 minutes read

Vjetar u Ivancu skidao krovove i rušio stabla

Dobrovoljno vatrogasno društvo Ivanec jučer je imalo pune ruke posla. Glavni krivac bio je snažan vjetar koji je skidao krovove, rušio stabla i grane te nosio crijepove. Samo do 13 sati DVD je imao 8 intervencija, a do kraja dana još jednu oko 16:00 sati nakon čega je došlo do smanjenja jačine puhanja.

– Već u 7.50 zaprimljena je dojava o tehničkoj intervenciji uklanjanja dijela krovišta pomoćnog objekta u Ulici S. Vukovića u Ivancu. Kompletni krov sa garaže je uslijed jakog vjetra pao ispred kuće pa vlasnica nije mogla van – objašnjavaju iz DVD-a.

Nedugo nakon toga vatrogasci su ponovno primili dojavu o potrebi uklanjanja dijela odlomljenog krovnog pokrova u istoj ulici.

Nakon povratka u DVD uslijedilo je još nekoliko dojava, pa su tako intervenirali u Varaždinskoj ulici, gdje je vjetar odnio kompletni krov s trgovine auto dijelovima, a nakon toga su u Kaniži i Horvatskom sanirali krovišta i, u jednom slučaju, plinski dimnjak.

Stablo koje se srušilo na skladište u Rudarskoj ulici je također uklonjeno s krova. Nakon toga su još ugasili jedan zapaljen dimnjak u Vuglovcu.

– Ukupno, od 07:50-12:41 sati, odrađeno je 8 intervencija, 7 tehničkih i jedna požarna, a na intervencijama je sudjelovalo 12 vatrogasaca s 3 vozila – izvještava zapovjednik DVD-a Ivanec Mario Rogina.

– Do kraja dana bila je još jedna intervencija, skidali smo betonsku kapu od dimnjaka koja se objesila pa je postojala opasnost od pada – zaključuje zapovjednik Rogina.

m.furlan/ivanec.hr/sjever.hr 11.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.