Now Reading:
DVD-u Lepoglava novo navalno vozilo
Full Article 2 minutes read

DVD-u Lepoglava novo navalno vozilo

Vozni park Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lepoglava bogatiji je za novo navalno vozilo. Svečana primopredaja izvršena je u subotu u gradskom parku Lepoglava uoči 122. sjednice Skupštine DVD-a, a sredstva za vozilo vrijedno preko 2 milijuna kuna osigurao je Grad Lepoglava.

Gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić izrazio je zadovoljstvo što je vatrogasno društvo bogatije za ovako kvalitetno vozilo koje im je bilo itekako potrebno.

– Uspjeli smo osigurati vozilo vrijedno 1,8 milijuna kuna i dodatnu opremu od gotovo pola milijuna kuna. Vatrogastvo to itekako treba, oni su ti koji najviše čine za grad Lepoglavu. Prošle smo godine krenuli u nabavku, a sad su to vozilo konačno i preuzeli. Želim vatrogascima da im dobro služi, prvenstvo za vježbe, a što manje za intervencije – rekao je Škvarić te najavio gradnju vatrogasnog centra.

– Na području Lepoglave imamo tri dobrovoljna vatrogasna društva i jedno industrijsko. Ovo je već 11. vozilo koje smo na tom dijelu nabavili. Sva ta društva treba staviti pod krov. Imamo već projekt i građevinsku dozvolu za izgradnju vatrogasnog centra, a vjerujem će da gradnja krenuti sljedeće godine. Želimo koristiti fondove Europske unije i spremno čekamo da se otvori natječaj – naglasio je gradonačelnik Lepoglave.

Lepoglavski vatrogasci zahvalili su Gradu Lepoglavi na ovako vrijednom poklonu koji će koristiti na dobrobit svih građana.

– 44 godina je prošlo od nabave novog vozila, zadnje je kupljeno ’76. godine. Da nije bilo razumijevanja gradonačelnika i našeg inzistiranja, možda bi čekali i dulje. Sada imamo vozilo koje zadovoljava naše potrebe te koje društvo staro 122 godine i zavređuje – rekao je predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lepoglava Damir Funda.

Nakon svečane primopredaje održana je 122. sjednica Skupštine DVD-a. Inače, Dobrovoljno vatrogasno društvo Lepoglava osnovano je davne 1898. godine sa ciljem protupožarne zaštite na području grada Lepoglave. Društvo danas broji 30 operativnih vatrogasaca koji imaju završeno osposobljavanje najmanje za zvanje vatrogasac te svih 30 članova posjeduju svjedodžbu o psihofizičkoj sposobnosti. Društvo je uključeno u rad Vatrogasne zajednice grada Lepoglave u kojemu se još nalaze 3 društva – DVD Kamenica, DVD Višnjica te DVD Kaznionica u Lepoglavi.

m.furlan/sjever.hr 09.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.