Now Reading:
IMA I TOGA: Direktor ivanečke tvrtke štrajka glađu jer radnicima kasne plaće. Oni mu dali podršku
Full Article 3 minutes read

IMA I TOGA: Direktor ivanečke tvrtke štrajka glađu jer radnicima kasne plaće. Oni mu dali podršku

ministar horvat

Izvršni direktor ivanečke tvornice Itas prvomajska d.d., Dragutin Varga, odlučio se u četvrtak na štrajk glađu nakon što radnicima nije isplaćena već druga zarađena plaća. Izjavio je da se odlučio na ovaj potez kako bi uspio skrenuti pozornost na probleme i radnicima osigurati plaću, ali da oni nastavljaju sa radom.

Kazao je kako štiti interese svojih radnika, ali ih je i zamolio za podršku jer će se firma ugasiti ako stane proizvodnja. Dodao je da podršku ima, da će radnici dalje raditi, a na njemu je da proba potražiti pomoć od vlade ili ministarstva.

Prema informacijama koje iznosi Varga, tvrtka Itas prvomajska u blokadi je od prošlog tjedna – račun poduzeća najprije je blokirala banka zbog oko 48 tisuća kuna, a nakon toga i komunalno poduzeće koje je firmi obračunalo kamate od 2012. sve do ove godine, u iznosu od 418 tisuća kuna, objasnio je Dragutin Varga koji je izvršni direktor poduzeća Itas prvomajska od 1. siječnja ove godine. Firma se, prema njegovim riječima, u problemima našla zbog toga što prošle godine Itas nije radio punim kapacitetom.

No, kako navodi tvrtka je u međuvremenu uspjela dogovoriti određene poslove.Navodi da firma ima budućnost jer imaju dogovorene poslove vrijedne otprilike sedam milijuna kuna, a tu su i europski projekti.Ističe kako njegov štrajk glađu nije usmjeren ni protiv koga, već mu je cilj spasiti 160 radnih mjesta te da će on svojim utjecajem pokušati osigurati i radnicima plaću, ali i nastavak proizvodnje.

U međuvremenu ministar gospodarstva Darko Horvat, koji je prije nekoliko mjeseci obišao tvrtku, kazao je kako će u sljedećih nekoliko dana analizirati probleme s kojima se Itas suočava. Mišljenja je da tvrtka ima kapaciteta i sposobnosti prevladati te probleme.

“Uzet ću malo vremena u sljedećih nekoliko dana i analizirati o kakvim se točno problemima radi”, rekao je Horvat odgovarajući prije sjednice Vlade na novinarsko pitanje o Varginu štrajku glađu. Podsjetio je da je u toj tvrtki bio prije otprilike šest mjeseci, kada je na pragu bila “dobra ideja o proizvodnji punionica za električna vozila”.

a.kučić/sjever.hr 06.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.