Now Reading:
ZNAČAJAN JUBILEJ Obrtnička komora Varaždinske županije obilježila 25 godina rada i djelovanja
Full Article 3 minutes read

ZNAČAJAN JUBILEJ Obrtnička komora Varaždinske županije obilježila 25 godina rada i djelovanja

U svečanom dijelu programa potpisana je Povelja prijateljstva i suradnje s Območnom obrtno-podjetniškom zbornicom Maribor, koju su potpisali predsjednici Mario Milak i Aleš Pulko, a svečani čin je uveličao i konzul Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj, NJ.E. Vojislav Šuc

Obrtnička komora Varaždinske županije proslavila je svoj 25. rođendan.
Predsjednik Komore, Mario Milak, na svečanosti je, između ostalog, istaknuo:
-Vrijeme iza nas, četvrt stoljeća djelovanja Obrtničke komore Varaždinske županije, poprilično u životu čovjeka, tek je djelić vremena duge obrtničke povijesti i tradicije na ovom prostoru. Prošlost, kao i sadašnjost govore da je obrtništvo kroz sve ovo vrijeme u temelju gospodarskog i društvenog razvoja, a tako će biti i u budućnosti. Oduvijek snagu obrtništva čini organizirano povezivanje, zajedništvo, podupiranje, snaženje i borba za zajedničke interese.

Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore, krovne institucije komorskog sustava, naglasio je zajedništvo i pomaganje koji su u temelju povijesno dokazanih vrijednosti, inovativnosti, prilagodljivosti i snalažljivosti obrtnika.

Proslavu 25. obljetnice uveličali su i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, Darko Horvat, njegova pomoćnica Ana Mandac, župan Radimir Čačić i njegov zamjenik Robert Vugrin, gradonačelnik Ivan Čehok, predstavnice Ministarstva turizma, predsjednici Obrtničkih komora Siska, Slavonskog Broda, Zagreba, Čakovca, Koprivnice, predsjednici udruženja, ravnatelji škola i brojni drugi gosti.

U svečanom dijelu programa potpisana je Povelja prijateljstva i suradnje s Območnom obrtno-podjetniškom zbornicom Maribor, koju su potpisali predsjednici Mario Milak i Aleš Pulko, a svečani čin je uveličao i konzul Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj, NJ.E. Vojislav Šuc.

U programu su sudjelovali i učenici i mentori Srednje strukovne škole Varaždin svojom izvrsnom revijom vlastitih kreacija odjeće, frizura, šminke i galanterije i učenici Srednje škole „Arboretum Opeka“ koji su sa svojom su mentoricom ukrasili dvoranu cvjetnim instalacijama i pokazali naučene vještine aranžiranja.

Jubilarna 25. obljetnica bila je prigoda da se podijele priznanja i zahvalnice onima koji su doprinosili razvoju komorskog sustava i obrtništva, dosadašnjim predsjednicima Obrtničke komore Varaždinske županije, predsjednicima Udruženja obrtnika, obrtima koji su „vršnjaci“ Komore, najstarijim obrtima, ustanovama koje dugotrajno i uspješno surađuju s Obrtničkom komorom Varaždinske županije.

Posebno priznanje uručeno je počasnom doživotnom predsjedniku Hrvatske obrtničke komore, Stjepanu Šafranu.
Zahvalnice su uručene ravnateljima srednjih škola Varaždinske županije, institucijama i pojedincima koji su doprinosili radu i djelovanju Komore.

U čast 25. obljetnice tiskana je promotivna monografija „Obrtništvo Varaždinske županije“ kao podsjetnik na povijesnu obrtničku priču.

Zahvalivši svima na sudjelovanju u svečanosti obilježavanja, predsjednik Milak je istaknuo da se odgovarajući izazovima sadašnjosti i budućnosti, istovremeno odaje priznanja generacijama obrtnika koji su povijesno stvarali, bili cijenjen i stabilan stup društvenog razvoja, čijim trajno utabanim, postojanim stazama obrtnici nastavljaju put.

www.sjever.hr

05.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.