Now Reading:
MEĐIMURSKA ŽUPANIJA: Za najbolje među najboljim srednjoškolcima i studentima pripremljene su potpore. Prijave su u tijeku!
Full Article 3 minutes read

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA: Za najbolje među najboljim srednjoškolcima i studentima pripremljene su potpore. Prijave su u tijeku!

Međimursko veleučilište

Međimurska zaklada za obrazovanje dr. Vinko Žganec objavila je Javni poziv za dodjelu potpora učenicima srednjih škola i studentima za 2020. godinu. Prema uvjetima javnog poziva kod srednjoškolaca potpore se dodjeljuju isključivo učenicima srednjih škola koji imaju prebivalište na području Međimurske županije u neprekidnom trajanju od najmanje pet godina prije raspisivanja ovog poziva. Potpore učenicima daju se na osnovi kriterija izvrsnosti.

-Potpora prema kriteriju izvrsnosti dodjeljuje se učenicima srednjih škola, pojedincima nagrađenim na državnim natjecanjima iz društveno-humanističkih, prirodoslovno-matematičkih i strukovnih područja za školsku godinu 2019/2020. – stoji u javnom pozivu.

Potpore studentima visokoškolskih ustanova dodjeljuju se isključivo redovnim studentima visokoškolskih ustanova koji imaju prebivalište na području Međimurske županije u neprekidnom trajanju najmanje pet godina prije raspisivanja ovog poziva. Potpore studentima daju se također na osnovi kriterija izvrsnosti.

-Potpora prema kriteriju izvrsnosti dodjeljuje se samo redovnim studentima 2. i 3. godine dodiplomskog studija, studentima diplomskih studija i studentima 2.,3.,4.,5. i 6. godine integriranih studija, a koji su tijekom akademske godine 2018/2019 ispunili sve svoje studentske obveze (položili sve studijskim programom predviđene ispite čime su ostvarili maksimalan broj ECTS bodova) te koji su ostvarili prosjek ocjena izvrstan.

Spomenimo i potpore za poslijediplomski i doktorski studij koje se dodjeljuje prvenstveno studentima za financiranje istraživanja, pripremu i troškove obrane poslijediplomskih i doktorskih radova.

Prednost pri dodjeli potpora za istraživanja te za pripremu poslijediplomskih i doktorskih radova imat će studenti s većim prosjekom ocjena postignutih na poslijediplomskom i doktorskom studiju, te oni čiji su radovi vezani uz teme od neposrednog interesa za gospodarski, kulturni, obrazovni i znanstveni razvoj Međimurske županije.

Prijave se zaprimaju isključivo od 5.2.2020. godine do 01.06.2020. godine, a više informacija potražite na slijedećoj poveznici:https://medjimurska-zupanija.hr/2020/02/04/javni-poziv-za-dodjelu-potpora-ucenicima-srednjih-skola-i-studentima-u-2020-godini/

www.sjever.hr Foto arhiva 05.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.