Now Reading:
Lutkarska predstava „Mala sirena“ uskoro premijerno u varaždinskom Centru za mlade
Full Article 2 minutes read

Lutkarska predstava „Mala sirena“ uskoro premijerno u varaždinskom Centru za mlade

Gllugl

U subotu, 8. veljače, s početkom u 18 sati, na sceni Centra za mlade Varaždin, Gllugl teatar premijerno će izvesti lutkarsku predstavu Katarine Arbanas, Giulia Settima i Petra Eldana „Mala sirena“.

Predstava „Mala sirena“ lutkarska je fantazija inspirirana istoimenom bajkom Hansa Ch. Andersena, te se odigrava doslovce u vodi. Prostor morskoga kraljevstva prikazan je vodom ispunjenim akvarijem u kojemu igraju lutke.

U ovoj predstavi, za razliku od slavnog Disneyevog animiranog filma, nema negativaca, već je ishod naizgled tragične ljubavne priče rezultat svjesnih i promišljenih odluka protagonistice – Male sirene.

Naime, Mala se sirena, zaljubivši se u ljudskog princa, odlučuje odreći svoga glasa – najljepšeg glasa među sirenama, u zamjenu za ljudsko obličje i priliku da tako ostvari svoju ljubav.

Njezina pustolovina počinje kada, dobivši za to dopuštenje svoje bake – morske kraljice, Mala sirena izranja iznad morske površine u dotad zabranjeni ljudski svijet u kojemu susreće svoga princa.

Ovo je priča o ljubavi koja nadilazi granice svjetova, o ljubavi koja je samo naizgled tragična jer prava ljubav ne može imati tragičan kraj. Prava ljubav uopće nema kraja. Ona može promijeniti formu, prijeći iz jednog oblika u drugi, ali nikada završiti. Prava ljubav, ona koja je ogoljena od svih strahova, nikad ne prestaje. Ona je jača od smrti. Ona je izvor života. Prava ljubav je vječna, ističe u najavi Katarina Arbanas.

Pokrovitelj predstave je Grad Varaždin, režiju i dramaturgiju potpisuju Katarina Arbanas i Giulio Settimo, skladatelj, oblikovatelj zvuka i glazbeni dramaturg je Petar Eldan, lutke je kreirala i izradila Katarina Arbanas, a scenograf i oblikovatelj rasvjete je Giulio Settimo. Dizajnerica plakata i programske knjižice je Matilda Lepoglavec, a autorica fotografija Ana Šesto. U predstavi igraju Katarina Arbanas i Giulio Settimo, a glas Maloj sireni dala je Hana Hegedušić. Predstava je namijenjena djeci viših razreda osnovne škole (10+), mladima i odraslima.

Reprizne izvedbe na sceni Centra za mlade na rasporedu su u subotu 15. 2. 2020. u 18 te u nedjelju, 16. 2. 2020. u 11 sati.

sjever.hr

03.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.