Now Reading:
Zagreb dobio prvi dječji vrtić u bolnici – za djecu zaposlenika, ali i mališane iz okolice
Full Article 2 minutes read

Zagreb dobio prvi dječji vrtić u bolnici – za djecu zaposlenika, ali i mališane iz okolice

U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, njegovih suradnika, predstavnika vrtića i djelatnika Kliničkoga bolničkog centra Zagreb, uz prigodni je program otvoren novi područni objekt Dječjeg vrtića Bukovac.

Gradonačelnik Bandić je naglasio da je ovaj dječji vrtić prvi objekt koji je otvoren u sklopu neke zagrebačke bolnice.
-Nekada smo na ovoj lokaciji imali mali vrtić za bolesnu djecu, ali ovo je prvi put da se u zagrebačkoj povijesti otvara vrtić i za zdravu djecu. U njemu će se smjestiti devet odgojno-obrazovnih skupina, odnosno 200 polaznika na 1 300 m2. Ukupna vrijednost investicije iznosi oko 12,5 milijuna kuna.

Područni objekt u Kišpatićevoj ulici je peta lokacija DV Bukovac, a pohađat će ga djeca zaposlenika KBC Zagreb te djeca iz okolice.
-Dječji vrtić Bukovac je prvi dječji vrtić koji još od 2007. provodi posebni program Vrtić u bolnici, a i ova investicija je dokaz da Grad Zagreb prepoznaje potrebe svojih stanovnika i da kontinuirano ulaže napore u stvaranje boljih uvjeta – istaknuo je gradonačelnik pa je dodao da je roditeljima zaposlenicima učinjena velika usluga jer će njihovi mališani biti zbrinuti u sklopu KBC-a.

Ravnateljica DV Bukovac Gordana Lukačić je naglasila da je novi objekt opremljen u skladu s europskim standardima te da su djeca i roditelji izuzetno zadovoljni.
-Osim redovnoga desetosatnog programa, djeci nudimo razne edukativne programe, a roditeljima razne radionice i redovito savjetovalište. Grad se pobrinuo da novi objekt ima dovoljan broj stručnih suradnika i da bude jedan od najljepših vrtića u Hrvatskoj – rekla je.

Otvorenju novog područnog objekta prisutvovao je i predsjednik Gradske skupštine, ujedno i doktor KBC-a Zagreb, Drago Prgomet

www.sjever.hr/zagreb.hr

04.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.