Now Reading:
Stotinjak mladih bejzbolaša na turniru u Varaždinu – Vindija izborila polufinale
Full Article 2 minutes read

Stotinjak mladih bejzbolaša na turniru u Varaždinu – Vindija izborila polufinale

Baseball klub „Vindija“ Varaždin ove je subote u sportskoj dvorani u Graberju organizirao 13. izdanje velikog međunarodnog dvoranskog baseball turnira “VINDIJA INDOOR 2020“. pod pokroviteljstvom generalnog sponzora Vindije d.d. i Sportske zajednice grada Varaždina.

Ove godine na turniru je sudjelovalo osam ekipa iz Srbije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Varaždin je tako ugostio stotinjak mladih bejzbolaša, vođenih njihovim trenerima i roditeljima. Ukupno je odigrano 18 utakmica na dva terena po pravilima prilagođenim za dvoranski baseball. Prvenstvena razlika je ta da se koristila pitcher mašina umjesto bacača, te se igralo s mekanim lopticama na skraćenom terenu.

Varaždinci su osvojili četvrto mjesto, nakon izgubljenog polufinalnog susreta od Karlovačke Olimpije, ujedno i pobjednika turnira. Polufinalni susret između Vindije i Olimpije je po svemu bilo finale prije finala. Po pravilima turnira utakmica se igrala 5 inninga, ali obzirom da je rezultat bio izjednačen igrali su se produžeci. Karlovčani su uspjeli nakon 11 inninga i čak 2 sata i 10 minuta pobijedit utakmicu s minimalnih jedan razlike. Vindiji je ostalo igrat za treće mjesto protiv BK Zagreba, te su nakon dramatičnog polufinala izgubili utakmicu za 3. mjesto s 7:3.

Svi sudionici navedenog turnira bili su zadovoljni organizacijom pa su se Baseball klub „Vindija“ Varaždin i Grad Varaždin još jednom pokazali rdobrim organizatorima međunarodnih sportskih događanja.
Ne smije se zaboraviti na roditelje naših mladih bejzbolaša koji su uz predsjednika kluba, upravu kluba, seniorske igrače i trenera podnijeli velik teret oko organizacije cijeloga turnira, te su svi zajedno dokazali da je klub jedna velika obitelj.

Poredak:

  1. BK „OLIMPIJA“, KARLOVAC (CRO)
  2. BC „ERD“, ERD (HUN)
  3. BK „ZAGREB“, ZAGREB (CRO)
  4. BK „VINDIJA“, VARAŽDIN (CRO)
  5. BK „BEOGRAD ’96“, BEOGRAD (SRB)
  6. BK „NOVI ZAGREB“, ZAGREB (CRO)
  7. ALL STAR TEAM
  8. BSK „LJUBLJANA“, LJUBLJANA (SLO)

www.sjever.hr

03.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.