Now Reading:
PROGNOZA ZA NOVI TJEDAN Stiže nagla i snažna promjena vremena! Uz zahlađenje, očekuje se i snijeg!
Full Article 2 minutes read

PROGNOZA ZA NOVI TJEDAN Stiže nagla i snažna promjena vremena! Uz zahlađenje, očekuje se i snijeg!

Prvi dani veljače, odnosno posljednja dva dana proteklog tjedna, donijeli su nam gotovo proljetno vrijeme, uz neuobičajeno visoke temperature za veljaču, a dojam je kvario samo vjetar.
Na žalost, zime se za ovu sezonu nismo riješili – stiže nova promjena vremena koja će donijeti zahlađenje i oborine

Hrvatska danas

Iz DHMZ-a najavljuju da će danas biti umjereno do pretežno oblačno te i dalje toplije od prosjeka. Mjestimice će pasti malo kiše, ponajprije u Gorskome kotaru, Lici te na širem riječkom području, a potkraj dana i u Podravini. Vjetar slab do umjeren, u gorju jak jugozapadni i zapadni, od sredine dana u središnjim i istočnim područjima sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu slabo do umjereno jugo i južni vjetar. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od 8 do 13, a najviša dnevna od 12 od 17 °C.

Vrijeme narednih dana

U utorak izražena promjena s oborinom, uz jak vjetar te osjetno zahladnjenje. Padat će uglavnom kiša, koja će u gorju prelaziti u snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača. Na Jadranu mjestimice izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Zatim barem djelomice sunčano i dalje vjetrovito te hladnije. Malo oborine na granici kiše i snijega moguće je mjestimice još u srijedu, a u četvrtak uglavnom suho. Zapuhat će umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, prolazno s olujnim udarima, osobito na Jadranu, a podno Velebita mogući su i orkanski udari. U četvrtak će vjetar slabjeti.

Biometeorološka prognoza za ponedjeljak

Nastavljaju se razmjerno povoljne biometeorološke prilike u nizinskoj unutrašnjosti Hrvatske, te razmjerno nepovoljne u ostalim područjima. Najveće tegobe su moguće kod reumatičara, plućnih i srčanih bolesnika, a lošije raspoloženje i slabija koncentracija kod meteoropata.

www.sjever.hr/dhmz

03.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.