Now Reading:
Za vikend iznadprosječno toplo
Full Article 2 minutes read

Za vikend iznadprosječno toplo

Varaždin

Prema prognozi DHMZ-a danas promjenjivo oblačno s duljim sunčanim razdobljima u nizinama unutrašnjosti. Mjestimice uz obalu kiša, uglavnom na sjevernom Jadranu te u riječkom zaleđu. Puhat će umjeren, u gorju jak, na udare moguće i olujan jugozapadnjak, a na Jadranu većinom umjereno jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na obali i otocima između 6 i 10 °C. Toplije od uobičajenog za ovo doba godina s najvišom temperaturom uglavnom od 10 do 15 °C.

U nizinskoj unutrašnjosti Hrvatske će prevladavati razmjerno povoljne biometeorološke prilike. Manje poteškoće bi kroničnim bolesnicima mogla sredinom dana uzrokovati iznadprosječna toplina za ovo doba godine, pa upozoravamo na prikladno odijevanje. U ostalim područjima se očekuju uglavnom razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike uz koje bi najveće tegobe mogli imati reumatičari, te plućni i srčani bolesnici, dok bi meteoropati mogli biti lošeg raspoloženja i slabije koncentracije.

Za vikend promjenjivo oblačno uz južinu i iznadprosječno toplo. Uz više oblaka povremene će kiše biti ponajprije na sjevernom dijelu Jadrana, u unutrašnjosti Dalmacije i Istre, te u Lici, a osobito u Gorskom kotaru. Na kopnu će puhati umjeren i jak jugozapadnjak, a na Jadranu većinom umjereno jugo i oštro, izraženije na Kvarneru. Jutarnja temperatura u porastu, od 3 do 8, na Jadranu od 9 do 12, a najviša dnevna uglavnom oko 15 °C.

sjever.hr

31.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.