Now Reading:
Varaždinski mjuzikl „Glazba srca mog” u Kazalištu Komedija u Zagrebu
Full Article 3 minutes read

Varaždinski mjuzikl „Glazba srca mog” u Kazalištu Komedija u Zagrebu

Godinu dana nakon uspješne premjere mjuzikla „Glazba srca mog“ skladatelja Ivana Josipa Skendera, u Glazbenoj školi u Varaždinu krenule su probe i pripreme za novu izvedbu.

Nakon što su briljirali izvedbama u studenom i prosincu 2018. godine, učenici Glazbene škole u Varaždinu dobili su priliku predstaviti se pred zagrebačkom publikom u Kazalištu Komedija, 16. veljače 2020. godine predstavama u 18,00 i 20,00 sati.

Glazbena je škola 2018. godine proslavila 190 godina djelovanja kao jedna od najstarijih institucija te vrste u Republici Hrvatskoj. U sklopu proslave obljetnice postavljen je mjuzikl bivšeg učenika škole, skladatelja Ivana Josipa Skendera „Glazba srca mog“ u interpretaciji učenika škole, a u koprodukciji sa Hrvatskim narodnim kazalištem u Varaždinu. Osim Ivana Josipa Skendera kao skladatelja i dirigenta, Glazbu srca mog potpisuju Marina Pejnović (režija), Marijana Nola (libreto), Tea Bašić Erceg (kostimografija), Žorž Draušnik (scenografija) te Barbara Rocco (dramska pedagoginja i asistentica redateljice). Mjuzikl koji je praizveden 30. studenoga 2018. godine i četiri izvedbe koje su nakon toga uslijedile u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, ispunili su kazalište do posljednjeg mjesta. Sve to, bilo je dobar povod da se ostvari i toliko priželjkivana suradnja sa Kazalištem Komedija.

Kako bi u kratkim crtama mogli opisati ovaj mjuzikl u mjuziklu kojeg su kazališni kritičari ocrtali kao Glee na hrvatski način? Tipična je to tinejdžerska priča smještena u Glazbenu školu u kojoj učenici škole spremaju mjuzikl “Snovi”, a uobičajeni tinejdžerski ljubavni zapleti i raspleti na jednoj su većoj razini zbog natjecanja za uloge i popularnost. Ravnateljica škole odlučila je u školu dovesti čuvenog glazbenog umjetnika koji će postaviti mjuzikl na čiju su se audiciju spremno prijavili svi učenici. Tako započinje priča o Sari, Lukasu, Dini, Filipu i njihovim prijateljima, a da bi saznali više nikako nemojte propustiti vidjeti ih na predstavama u Zagrebu.

Iako su pred njima dani stalnih proba i vježbanja, mladi su talenti spremni na ovu žrtvu kako bi se pokazali u najboljem svjetlu na daskama koje život znače. A u tome će im svojim savjetima svakako pomoći i iskusniji dio glumačke postave, glumica Barbara Rocco te glumci Ivan Čuić i Robert Plemić. 40-tak učenika izabranih na audiciji članovi su ne samo glumačkog ansambla, nego i orkestra mjuzikla, a uz potporu nekolicine profesora. Vjerujemo kako će još jednom pokazati svoj glazbeni talent u izvedbi mjuzikla kojeg je poznati hrvatski dirigent i skladatelj, rođeni Varaždinac i nekadašnji učenik Glazbene škole Ivan Josip Skender poklonio svojoj školi za njenu 190. obljetnicu, i time opravdati riječi eminentnog kazališnog kritičara kojeg su oduševili svojim nastupom i koji je istaknuo kako su zaslužili barem jednu turneju po Hrvatskoj.

www.sjever.hr

30.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.