Now Reading:
NASTAVAK TRADICIJE I ove godine mjesni odbori na Samoborskom fašniku
Full Article 2 minutes read

NASTAVAK TRADICIJE I ove godine mjesni odbori na Samoborskom fašniku

Veseloj atmosferi u Slobodnoj Fašničkoj Republici, od 14. do 25. veljače, doprinijet će i ove godine uvijek originalni i maštoviti nastupi fašničkih skupina iz samoborskih mjesnih odbora i gradskih četvrti.

Oni time nastavljaju tradiciju Josipa Komparea iz 19. stoljeća, koji je fašnik doveo na ulice i trgove te na satiričan način komentirao aktualnu društvenu situaciju.

Ove će se godine za to pobrinuti mjesni odbori Domaslovec, Konščica, Pavučnjak, Celine i Rude te Gradska četvrt Južno naselje. Mjesecima se marljivo pripremaju za svoj nastup, što se svake godine vidi i po bogatoj scenografiji, kostimima i koreografiji. S kakvim će alegorijskim kolima i scenarijem ove godine izaći pred fašnički puk još drže u tajnosti, no sve će se znati kad kroče na Trg fašničkih velikana i središnju pozornicu. To će, kako je i prije bilo, i ovaj put biti tijekom dvije fašničke nedjelje, 16. i 23. veljače, od 15 sati.
Njihove nastupe i alegorijska kola ocjenjivat će žiri te proglasiti tri najuspjelija nastupa, dok će svi ostali mjesni odbori zauzeti 4. mjesto, a ukupni nagradni fond za sve njih iznosi 90 tisuća kuna.

Mjesni odbori ove će godine svoje tabore imati u Livadićevoj ulici, gdje će s puno veselja, uz domaće delicije, dočekati svoje poklonike.
Pobjednici ovogodišnjeg natjecanja u nastupu mjesnih odbora po nagrade će doći na zatvaranju 194. Samoborskog fašnika, na završnoj ceremoniji, u utorak, 25. veljače.

Ne budite lijeni, pobrinite se i vi za svoju masku i dođite u Samobor od 14. do 25. veljače jer “bedaki noriju saki dan, a pametni samo na fašnik!”

www.sjever.hr

30.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.