Now Reading:
Županijska Obrtnička komora podravsko-prigorskim obrtnicima dodijelila priznanja i uvjerenja
Full Article 4 minutes read

Županijska Obrtnička komora podravsko-prigorskim obrtnicima dodijelila priznanja i uvjerenja

KKŽ

U prostorijama Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije u ponedjeljak je održana svečanost dodjele priznanja Hrvatske obrtničke komore te dodjela Uvjerenja o usavršavanju polaznicima programa usavršavanja za voditelja za izradu i provedbu EU projekata Obrtničkog učilišta Pouka. Svečanosti su ispred Koprivničko Križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren sa zamjenikom Ratimirom Ljubićem te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac.

Župan Darko Koren čestitao je svim dobitnicima priznanja i uvjerenja kazavši kako sustavi zahtijevaju lidere, a obrtnici u mnogočemu to uistinu i jesu.

„Za vođenje obrta potrebna su mnoga znanja i vještine i zbilja nije lako uspjeti. Koprivničko-križevačka županija kontinuirano prati rad Komore, daje potporu Obrtničkom učilištu Pouka i kroz razne programe i mjere potiče malo gospodarstvo i poduzetništvo. S 50 tisuća kuna sufinancirali smo edukaciju 14 polaznika, a sa školama i tvrtkama nastojimo utjecati na smanjenje odljeva u ovom sektoru. Treba istaknuti kako u našoj županiji djeluje oko 1450 obrta s više od 5000 zaposlenih koji su ostvarili 1,2 milijardi kuna prihoda u 2019. godini. Kad se uzme u obzir da je to desetina ukupnog prihoda županijskog gospodarstva jasno je kako je obrtništvo izuzetno važan dio našeg gospodarstva“, naglasio je župan te pohvalio županijsku Obrtničku komoru koja već dugi niz godina uspješno organizira Obrtnički i gospodarski sajam u Križevcima.

Prigodnim riječima prisutnima se obratila i predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić koja je kazala kako su obrtnici uvelike zaslužni za napredak županijskog gospodarstva.

„Nije lako biti obrtnik jer poslu morate biti posvećeni 24 sata dnevno, no strast koju pokazujete i vrijeme koje odvajate kako bi naš sustav još bolje funkcionirao pokazuje da se problemi mogu nadvladati. Dodjelom ovih priznanja želimo vam zahvaliti na odricanju koje činite, dok su uvjerenja potvrda da se isplati uložiti u obrazovanje. Kroz Pouku je prošlo mnogo kandidata i vjerujem kako ćete znanja koja ste stekli koristiti kako bi se županijsko gospodarstvo još više razvijalo i rezultati bili još bolji“, kazala je Kovačić.

Ispred Grada Koprivnice obratila se zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž istaknuvši kako mali obrtnici nose značajan dio gospodarstva Koprivnice i županije.

„U Koprivnici je u 2018. godini prijavljeno 86 novih obrta, dok je prošle godine broj prijavljenih porastao na 133, a samo 50 ih se odjavilo. Vidi se pomak i na tome vam čestitam, posebice na trudu i volji da se dalje obrazujete“, rekla je Ostriž.

Okupljenima se u ime Hrvatske obrtničke komore potpredsjednik Damir Židanić. „Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije osnivanjem Obrtničkog učilišta prije deset godina pokazala je primjer izvrsne prakse. Čestitam svim dobitnicima na priznanju, a onima koji će dobiti uvjerenje želim da im ona budu ulaznica za svijet rada“, istaknuo je Židanić.

Nakon prigodnih govora deset polaznika programa usavršavanja za voditelja za izradu i provedbu EU projekata primilo je uvjerenja, a dodijeljene su i povelje Hrvatske obrtničke komore koje su dobili Miroslav Tremski (TM elektroinstalacije), Lidija Sokač-Huten (obrt za proizvodnju i trgovinu Huten) i Srednja škola Ivan Seljanec Križevci. Priznanja su dobili Jasminka Sirovec (ugostiteljski i poljoprivredni obrt Zlatan i Marinela), Stjepan Stručić (mesarski i trgovački obrt Stručić), Ivica Kolar (obrt za soboslikarske radove Eko-brzi), Helena Hraščanec (cvjećarski obrt Ciklama) i Željka Jajetić Puljko (kozmetički i trgovački obrt Jajetić).

Dodijeljene i zahvalnice koje su dobili Vjekoslav Mesarov (obrt Zidar i fasader), Mirjana Gabaj (frizerski salon Blondy), Matija Gašparić (zlatarski obrt Matija), Marko Solar (obrt za izradu suvenira Ember) i Stjepan Jagarinec (tesarski obrt Jagarinec).

Svečanosti su prisustvovali i tajnik županijske Obrtničke komore Božo Barać, ravnateljica Pouke Jasmina Sinovec, direktor HGK ŽK Koprivnica Krunoslav Vitelj, ravnateljica Pore razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić te drugi gosti i uzvanici.

sjever.hr

28.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.