Now Reading:
Nova vinska radionica „Vinski lideri Varaždinske županije” održat će se sutra u Ludbregu
Full Article 2 minutes read

Nova vinska radionica „Vinski lideri Varaždinske županije” održat će se sutra u Ludbregu

Nakon što je prošli tjedan održana prva, iznimno uspješna radionica „Vinski lideri Varaždinske županije”, ovoga utorka, 28. siječnja, održat će se nova radionica u Ludbregu.
Bit će to nova, iznimna vinska večer koju će ponovno voditi višestruki hrvatski sommelijerski prvak i Decanter sudac Siniša Lasan. Svi detalji o radionici i načinu prijave dostupni su ovdje

Siniša Lasan je prošli tjedan oduševio 47 sudionika prve radionice, tijekom koje je predstavljeno i kušano 19 vina.
Nakon pozdravnog pjenušca Rose Iskra vinarije Najman, uslijedili su sauvignoni Mežnarić i Bolfan, rajnski rizlinzi Kopjar i Stručić, graševine Kirić, Crnko, Šafran, Kopjar i Stručić, pinoti crni Kopjar, Mežnarić, Crnko, Bolfan i Najman, a u desertnoj klasi muškat Kežman, traminci Crnko i Šafran te Cuvee IBPB Crnko.
Obje radionice održavaju se u sklopu 28. međunarodne izložbe mladih vina „Vincekovo 2020.”, čiji je organizator Udruga vinograda „Trsek” Ludbreg, a pokrovitelji Varaždinska županija i Grad Ludbreg. Radionica u Ludbregu bit će održana u hotelu Amalia, Trg Sv. Trojstva 26, Ludbreg, s početkom u 17 sati.

-Kvaliteta vina je iznenadila auditorij, dojmova je puno, a prilika još više. Udruga vinogradara Trsek i Ludbreg su već 27 godina domaćini Međunarodne izložbe mladih vina na koju svoja najbolja vina šalju vinarije iz cijele Varaždinske županije, susjednih vinogorja, cijele Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Dvadeset sedam godina kompetentne ocjenjivačke komisije vrednovale su kušano, diplome su se marljivo vješale po zidovima, a za vina, vrlo solidna vina Hrvatska, a ni svijet nisu znali. Pred 28. izložbu župan Radimir Čačić i prvi suradnici uočavaju nedostatke i nišu na prenapučenom vinskom tržištu, pristupaju likovnom redizajnu izložbe, uvode naziv „Vincekovo”, dovode uz standardne suce na ocjenjivanje ugledne sommelijere iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije, postavljaju prvi put dobro osmišljene degustacijske radionice i nude pomoć domaćim vinarijama u ozbiljnijem pristupu nacionalnoj pa i svjetskoj sceni – ističe Ivan Goričanec, koji je pratio prvu vinsku radionicu.
Podsjećamo, svečano otvorenje 28. Međunarodne izložbe mladih vina „Vincekovo 2020.” je u petak, 31. siječnja, u 17 sati u hotelu Crnković, kada će biti dodijeljene medalje i priznanja.

Foto: Denis Perčić

www.sjever.hr

27.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.