Now Reading:
Malo magle, malo oblaka, malo sunca, a temperatura će malo rasti
Full Article 2 minutes read

Malo magle, malo oblaka, malo sunca, a temperatura će malo rasti

Prema prognozi DHMZ-a danas promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno s povremenom kišom, uglavnom na Jadranu i uz njega. U Dalmaciji će biti pljuskova s grmljavinom, na krajnjem jugu moguće i izraženijih. Kiša lokalno može izostati u središnjim i istočnim područjima, a u noći i prijepodne mjestimice se može smrzavati u dodiru s hladnim tlom. Ujutro ponegdje magla. Vjetar na kopnu slab. Na sjevernom i srednjem Jadranu umjereno i jako jugo u slabljenju, u drugom dijelu dana će okretati na sjeverozapadnjak. Na krajnjem jugu i dalje jako jugo i južni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od -2 do 2, na Jadranu između 6 i 12, a najviša dnevna od 4 do 9, na Jadranu između 10 i 15 °C.
Biometeorološke prilike će u većem dijelu Hrvatske biti razmjerno nepovoljne. Meteoropati se mogu žaliti na umor, glavobolju i razdražljivost, bolove na mjestima ranijih ozljeda. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici mogu biti pojačane vremenskim utjecajem. Na krajnjem istoku zemlje tegobe će biti manjeg intenziteta.
U novom tjednu promjenljivo, na kopnu i pretežno oblačno. U ponedjeljak u unutrašnjosti magla, a moguća je i slaba izmaglica. Potkraj dana i u noći na utorak naoblačenje s kišom, lokalno obilnom, a na Jadranu može i zagrmjeti. U srijedu smirivanje i djelomično razvedravanje. Od utorka će povremeno puhati umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak i južni vjetar, a još u ponedjeljak će na Jadranu puhati sjeverozapadnjak. Temperatura na Jadranu bez znatnije promjene, a na kopnu u porastu.

n.kalajdžija / sjever.hr / DHMZ

26.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.