Now Reading:
Saborski zastupnik Stričak na lokalnoj TV opleo po SDP-u: “Socijaldemokracija i luksuzni mercedesi idu ruku pod ruku?”
Full Article 3 minutes read

Saborski zastupnik Stričak na lokalnoj TV opleo po SDP-u: “Socijaldemokracija i luksuzni mercedesi idu ruku pod ruku?”

Stričak

Saborski zastupnik Anđelko Stričak gostovao je nedavno na lokalnoj televiziji gdje je govorio o niz tema, projekata koji su gotovi ili se provode na području Varaždinske županije. Kako je naglasio radi se o projektima koji su bili dio programa HDZ-a na lokalnim izborima, ali i o projektima koji se realiziraju u suradnji sa središnjom vlasti – objavio je na svom Facebook profilu Stričak.

-Bitnim lokalnim projektima odnosno investicijama koji su odrađeni ili u realizaciji ili u visokom stupnju pripreme, a na koje se čekalo godinama, no u mandatu ove Vlada biti će riješeni. To su projekti obnove energetske učinkovitosti bolnica kao i novoizgrađena zgrada palijativne skrbi u Novom Marofu. Tu je i izgradnja Objedinjenog hitnog bolničkog prijema i dnevna bolnica, spinalni centar u Varaždinskm Toplicama – izjavio je Stričak te podsjetio na projekte aglomeracija, brze ceste Varaždin-Ivanec-Lepoglava te ostalim cestovnim projektima poput izgradnje rotora (Motičnjak, Hraščica, Turčin), sanacija prometnica na relaciji Breznica – Mirkovec i Mađarevo – Podrute, izgradnje istočne obilaznice Novog Marofa, mostu Tuhovec.

Spomenuo je i povratak institucija na sjever Hrvatske odnosno u Varaždin.

-Vraćena je vojska, • vraćeno je dopisništvo HRT-a, a vode se razgovori oko sjedišta Sveučilišta Sjever koje je zahvaljujući zalaganju nas zastupnika HDZ-a sa sjevera ove godine iz proračuna dobilo 10mil kn više). Ističem i da je država dodijelila Sveučilištu Sjever i Varaždinskoj županiji nekretnine u Optujskoj ulici. Slijedi i dodjela “Belih kipa” Gradu Varaždinu gdje se planira gradnja Sportko-rekreacijskog kompleksa – naveo je Stričak.

hdz

Stričak se dotaknuo i teme unutarstranačkih izbora te podrške predsjedniku Andreju Plenkoviću. Bilo je riječi i o borbi protiv korupcije, o radu Visokog kaznenog suda koji bi trebao rješavati ‘velike’ predmete, a čiji početak rada, naglasio je Stričak, SDP uporno opstruira.

-Činjenica je da je SDP jedina stranka sa sjevera HR s tri pravomoćno osuđena zastupnika i to za kaznena djela: prijevare, krivotvorenja službene isprave, zloporabu položaja, te kaznena djela protiv službene dužnosti i nesavjesnog rada. Imaom predsjednika jedne županijske organizacije SDP-a uhvaćenog na granici u pokušaju prelaska sa 73.000 €. U Zakonu o sprječavanju pranja novca i financiranju terorizma jasno se navodi da svako raspolaganje gotovinom od 105.000kn i više treba prijaviti nadležnim institucijama) – podsjetio je Stričak te spomenuo, po njegovim riječima, licemjere SDP-a i po pitanju tko vozi kakav automobil.

-Oni sami voze mercedese jer socijaldemokracija i luksuzni mercedesi idu ruku pod ruku – završio je Stričak.

www.sjever.hr 24.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.