Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Prije zatopljenja još ćemo se malo smrzavati, a nekima stiže i kiša
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Prije zatopljenja još ćemo se malo smrzavati, a nekima stiže i kiša

Jutros u 7 sati najhladnija u Hrvatskoj bila je Bednja s -8,3 °C. U Krapini je izmjereno -6,5, u Varaždinu, -5,5, Zagrebu -5, a u Koprivnici -4,8 °C.

Danas će u većini zemlje biti pretežno sunčano, u unutrašnjosti ujutro i dio prijepodneva mjestimice s maglom i niskim oblacima, najavljuju iz DHMZ-a. Vjetar slab, na istoku u noći do umjeren sjeverozapadni, a u gorju sjeveroistočni. Na Jadranu će slaba i umjerena, podno Velebita mjestimice i jaka bura, prema večeri okretati na sjeverozapadnjak.
Najniža temperatura zraka od -7 do -2, na Jadranu između 2 i 7 °C. Najviša od 3 do 7, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 10 i 15 °C.

Vrijeme narednih dana

U petak u unutrašnjosti ujutro i prijepodne mjestimice magla, a danju postupni porast naoblake sa zapada. Navečer na sjevernom Jadranu može pasti malo kiše.
Za vikend promjenljivo, ponegdje s kišom, češće na Jadranu i uz njega gdje su u nedjelju mogući i lokalni pljuskovi. Na kopnu u subotu ujutro i prijepodne mjestimice magla. U petak i subotu povremeno će puhati umjeren jugozapadni vjetar, osobito u gorju. Na Jadranu će umjereno do jako jugo u nedjelju okretati na sjeverozapadnjak. Temperatura zraka u blagom porastu, a na Jadranu bez veće promjene.

Biometeorološka prognoza za četvrtak

Biometeorološke prilike će u unutrašnjosti zemlje biti razmjerno povoljne, a na Jadranu povoljne. Kod osjetljivih meteoropata i kroničnih bolesnika moguće su manje tegobe, poput slabijeg raspoloženja, tegoba vezanih uz kronične bolesti srčanih i plućnih bolesnika. Uz adekvatnu zaštitu od hladnoće noću i u jutarnjim satima, tegobe bi tijekom dana trebale slabiti.

www.sjever.hr/dhmz

23.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.