Now Reading:
LUDO VRIJEME Od debelih minusa, do temperature više od 10 stupnjeva
Full Article 2 minutes read

LUDO VRIJEME Od debelih minusa, do temperature više od 10 stupnjeva

Iako će do vikenda vrijeme u mnogim dijelovima Hrvatske biti uglavnom stabilno, temperature će varirati od vrlo niskih, do neuobičajeno visokih za siječanj

Prema najavama iz DHMZ-a, danas u unutrašnjosti u prvome dijelu dana magla, ponegdje i niska naoblaka, a zatim su izgledna sunčana razdoblja. Na Jadranu djelomice, ponegdje i pretežno sunčano. Vjetar uglavnom slab, u Gorskome kotaru ponegdje umjeren jugozapadni, a u Podravini, Baranji i istočnoj Slavoniji poslijepodne sjeverozapadni. Na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak.
Najniža jutarnja temperatura od -6 do -1, mjestimice i malo niža, a na Jadranu od -1 do 5 °C. Najviša dnevna od 2 do 7, u gorju moguće i malo viša, a na Jadranu između 9 i 14 °C.

Izgledi vremena

U četvrtak na Jadranu pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano, ujutro i prijepodne ponegdje s maglom.
U petak na kopnu niski oblaci i magla, uz sunčana razdoblja, a na Jadranu porast naoblake.
Subota donosi promjenljivo oblačno vrijeme, ponegdje s kišom, uglavnom na Jadranu i u krajevima uz Jadran, a na kopnu ujutro i prijepodne mjestimice magla.
Vjetar većinom slab, od petka povremeno umjeren jugozapadni, posebice u gorju, samo u prvome dijelu četvrtka na istoku ponegdje umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu slaba i umjerena bura, od petka jugo.
Najniža jutarnja temperatura na kopnu u četvrtak ponegdje i -8, u subotu malo viša, a dnevna će temperatura malo porasti, osim u područjima uz dugotrajnu maglu. Na Jadranu također postupno malo toplije.

Biometeorološka prognoza za srijedu

U unutrašnjosti je i dalje u noći i u jutarnjim satima moguća magla ili niska naoblaka, što kod meteoropata i kroničnih bolesnika može uzrokovati slabije raspoloženje, te pojačane tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici. Ujutro će biti hladno pa je potrebna adekvatna zaštita od hladnoće. Na Jadranu će biometeorološke prilike biti povoljne i ne očekuju se tegobe uzrokovane vremenom.

www.sjever.hr/dhmz

22.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.