Now Reading:
Uskoro kreće stampedo radne snage na Njemačku – tko je najviše tražen i kakvi su uvjeti?
Full Article 2 minutes read

Uskoro kreće stampedo radne snage na Njemačku – tko je najviše tražen i kakvi su uvjeti?

Od 1. ožujka u Njemačkoj će stupiti na snagu novi zakon za kvalificiranu radnu snagu, a tisuće radnika s područja Balkana novi zakon očekuje s velikim željama i nadama

Naime, novi zakon proširuje mogućnosti za kvalificirane stručnjake iz država van Europske unije da dođu u prvu ekonomiju Europe radi zapošljavanja, piše balkans.aljazeera.net., a prenosi Poslovni dnevnik.
Mnogima od njih će trebati pomoć, a savjetovališta se nalaze širom Njemačke, gdje se pružaju besplatni savjeti iz područja radnog i socijalnog prava zaposlenima u Njemačkoj koji su iz Srednje i Istočne Europe. Također je novina da kandidati s kvalificiranim stručnim obrazovanjem (u stručne kvalifikacije se ubrajaju stručna obrazovanja za koja je u Njemačkoj utvrđen minimalan period trajanja od dvije godine), a ne samo visokoobrazovani, kao do sada, ukoliko posjeduju odgovarajuće znanje njemačkog jezika i osigurano uzdržavanje, mogu doći u Njemačku na šest mjeseci u svrhu traženja posla.

Ovi se radnici u Njemačkoj najviše traže

Broj otvorenih radnih pozicija u Njemačkoj se kreće oko 1,4 milijuna. Traže se najviše radnici u području zdravstva i njege, doktori, fizioterapeuti i medicinske sestre, IT-stručnjaci, inženjeri i zanatlije u građevinskoj industriji, potom stručnjaci u zrakoplovstvu, mehatronici, elektrotehnici, energetskoj tehnologiji i drugim MINT zanimanjima, ali i u obrtništvu, piše Poslovni. Po novom zakonu, IT-stručnjaci mogu, pod određenim uvjetima i s radnim iskustvom od minimalno tri godine, i bez formalne diplome doći u Njemačku. 
Cijeli članak pročitajte ovdje

www.sjeverni,hr/poslovni.hr

21.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.