Now Reading:
Danas snijeg!
Full Article 2 minutes read

Danas snijeg!

Prema prognozi DHMZ-a danas umjereno do pretežno oblačno, u unutrašnjosti prijepodne mjestimice uz maglu, a od sredine dana u središnjim te osobito gorskim predjelima povremeno sa snijegom i susnježicom, uz stvaranje snježnog pokrivača. Na većem dijelu Jadrana kiša, češće na sjevernom dijelu. Vjetar na kopnu uglavnom slab, u gorju i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će zapuhati umjereno do jako jugo i istočnjak, kasno poslijepodne će na sjevernom dijelu okrenuti na buru i jačati. Najniža jutarnja temperatura zraka od -4 do -1, na Jadranu od 6 do 10, a najviša dnevna od 0 do 3 na kopnu te od 9 do 14 °C duž obale, na otocima i u unutrašnjosti Dalmacije.
Biometeorološke prilike će u Hrvatskoj biti nepovoljne. Kod osjetljivih ljudi je moguća pojava glavobolje, te smanjene koncentracije i radne učinkovitosti. Veće poteškoće mogu imati reumatičari, te kronični bolesnici od krvožilnih i plućnih bolesti. Moguća je povećana osjetljivost na bolove, osobito na mjestima ranijih ozljeda i prijeloma.
U unutrašnjosti još u nedjelju prijepodne ponegdje susnježica i snijeg. Potom umjereno do pretežno oblačno, no uglavnom bez oborine, u utorak uz maglu. U nedjelju će zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar koji će u utorak oslabjeti. Na Jadranu u nedjelju ujutro mjestimice kiša potom prestanak oborine i djelomice, u utorak i pretežno sunčano. Puhat će umjerena i jaka bura, na sjevernom dijelu s olujnim udarima, u utorak u postupnom slabljenju.

n.kalajdžija / sjever.hr / DHMZ

18.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.