Now Reading:
Posavec: Međimurje ćemo razvijati kao zelenu oazu u srcu Europe
Full Article 2 minutes read

Posavec: Međimurje ćemo razvijati kao zelenu oazu u srcu Europe

Najuspješnija destinacije kontinentalnog turizma, Međimurska županija, nastavlja višegodišnji trend rasta turističkih pokazatelja što potvrđuju podaci prema kojima je Međimurska županija za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana ostvarila najviše noćenja nakon Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije. Rezultat je to ulaganja u razvoj turizma i turističkih sadržaja, a župan Međimurske županije Matija Posavec kaže kako će se ulaganja u turizam u 2020. godini nastaviti i dalje još jačim tempom.

“Međimurska županija je svake godine između 3 i 4 milijuna kuna direktno ulagala u turizam, turističke manifestacije, u nove proizvode, u smještajne kapacitete i zahvaljujući tome smo se razvijali i ubrzanim koracima bilježili pozitivne trendove. Sada smo pred jednim izazovom da budemo prekretnica u smislu da sve te brojke koje su rasle stopom od 20 do 25% pokušamo udvostručiti”, kazao je župan Posavec .

“Kako to možemo? Novim sadržajima. Jedan od mnogih sadržaja koji će biti realiziran kao projekt je Vidikovac na području Općine Štrigova kao jedna turistička točka. Osim toga, četiri prezentacijska centra, Muzej prirodne baštine, revitalizacija Starog grada Zrinskih i pretvaranje u muzej nematerijalne baštine. To su sve točke da kroz promociju kulturnog i povijesnog turizma možemo privući turiste kako bi se oni zadržali duže od dva dana koja su sada u prosjeku. Jačanje kongresnog turizma, jačanje promocije naše prirode i prirodnih vrijednosti, i na tome želimo dalje promovirati Međimurje kao zelenu oazu u srcu Europe”, rekao je župan Posavec.

m.sopek/sjever.hr 17.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.