Now Reading:
ZAPREŠIĆ: Proračun Grada iznosi 193,1 milijun kuna – najznačajniji projekt je vodokomunalna infrastruktura
Full Article 3 minutes read

ZAPREŠIĆ: Proračun Grada iznosi 193,1 milijun kuna – najznačajniji projekt je vodokomunalna infrastruktura

Proračunom za 2020. godinu u iznosu od 193,1 milijun kuna Grad Zaprešić je osigurao nastavak ulaganja u niz projekata te zadržavanje postojećeg financiranja programa namijenjenih djeci i mladima te socijalno ugroženim sugrađanima. Najznačajniji je projekt vodokomunalne infrastrukture,  nastavlja se ulaganje u Nove dvore,  a od mjera, nastavlja se sufinanciranje smještaja vrtićaraca, naknade za novorođene bebe i posvojenu djecu… 

I ove je godine stavljen naglasak upravo na ulaganja u obrazovanje.

– Započela je gradnja nove školske sportske dvorane u sklopu Osnovne škole Antuna Augustinčića, vrijedne 22 milijuna kuna. Oko 25 milijuna kuna predviđeno je samo za sufinanciranje smještaja djece u dječje vrtiće. U sklopu demografske mjere sufinanciranja smještaja djece u dječjim vrtićima osigurano je smanjenje razlike između sufinanciranja boravka djece u privatnim i gradskim vrtićima. I dalje će se  isplaćivati naknade za novorođenu i posvojenu djecu u iznosu od 2.500 kuna za prvorođeno dijete, za drugo dijete 5.000 kuna te za treće i svako sljedeće dijete 10.000 kuna. Uz to, Grad će i nadalje sufinancirati nabavu školskih udžbenika i dopunskih nastavnih materijala te program produženog boravka djece. Za djecu s poteškoćama u razvoju bit će osigurani pomoćnici u nastavi, a nastavit će se i s uobičajenim dodjelama poticajnih nagrada učenicima s visokim postignućima na natjecanjima, stipendija učenicima i studentima, tradicionalnim darivanjem sve zaprešićke djece povodom blagdana sv. Nikole te potporama udrugama koje provode programe za osnaživanje djece i mladih – najavljuju u Gradu.

Među infrastrukturno važnim kapitalnim projektima izdvaja se početak provedbe projekta poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture ‘Aglomeracije Zaprešić’, a koji je od posebnog značaja u ruralnim naseljima u kojima će problem neizgrađenog sustava odvodnje napokon postati prošlost. Ukupna procijenjena vrijednost projekta iznosi oko 684 milijuna kuna, od čega će se 71% sufinancirati EU sredstvima u okviru Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija’, oko 20% sredstvima Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Hrvatskih voda, dok će ostatak podmiriti Grad Zaprešić i općine obuhvaćene projektom.

Cijeli članak pročitajte ovdje

www.sjeve.hr/gradonacelnik.hr(LK) 16.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.