Now Reading:
TRENDOVI U UREĐENJU INTERIJERA Što će biti IN, a što OUT u 2020. godini?
Full Article 3 minutes read

TRENDOVI U UREĐENJU INTERIJERA Što će biti IN, a što OUT u 2020. godini?

interijer dizajn webgradnja

Što će biti IN, a što OUT u 2020. godini? Vjerujemo da će odgovori na ovo pitanje pomoći svima vama koji planirate gradnju novog doma ili pak samo želite uvesti nekoliko promjena u trenutno uređenje svog interijera. Krenimo redom!

Nastavak trendova iz prošle godine

Nekoliko stilova uređenja koji su bili vrlo popularni tijekom 2019. godine i dalje će imati svoje mjesto u modernim domovima. Na primjer, nastavlja se razvijati skandinavski stil sa svojim neutralnim tonovima i materijalima kao što su drvo ili vuna.

I dalje će se njegovati naglasak nekih davnih prošlih vremena izraženih kroz retro stil, te motivi tropskog stila – ananasi, palme i drugo bilje, uz korištenje prirodnih boja.

Priroda ne izlazi iz mode!

Namještaj od prirodnih materijala, smirujuća zelena boja na zidovima, biljke u interijeru također su trend iz prethodne godine. Radi se o zdravijem načinu života, ali istodobno se pridonosi estetici prostora. Biljke mogu uvelike uljepšati interijer.

Ove godine posebno će biti popularni vertikalni vrtovi, uspravni vrtovi koji pridonose uštedi prostora. Zelena oaza svakako će vam pomoći da se opustite i osjećate udobno.

Trendi boje

Osim „vječne“ zelene boje, u interijerima će i dalje vladati sivi, žuti i ružičasti tonovi, dok će novost biti plava boja. Nije potrebno obojiti čitavu prostoriju u plavu boju, već se može kupiti komad namještaja u plavoj boji, na primjer, dvosjed ili trosjed, kuhinjski ili kupaonski elementi, tepih, može se obojiti samo određen dio zida. Ako niste preveliki ljubitelj plave boje, no volite biti u trendu tada možete samo nabaviti posuđe u plavoj boji jer je ono svakako „in“ ove godine.

Ružičaste nijanse imaju konkurenciju u boji breskve koja je do sada bila pomalo omražena, te u tonovima ljubičaste boje. Jarke boje mogu stvoriti snažan vizualni dojam prostora i definitivno osvježiti interijer.

Glamur i eklektika

Glamur i eklektični stil dobrodošli su u 2020. godini. Mogu se uklopiti u bilo koju prostoriju – plišanim tekstilom u spavaćoj sobi, kolicima za koktel u boravku, upečatljivim tapetama u blagovaonici… Birajte bogate tonove, na primjer, kraljevsko plavu boju ili boju rubina, pomiješanu s toplijim tonovima kao što su oker ili bronca.
Ovu godinu obilježit će materijali kao što su baršun, mramor i staklo.

Apstraktna umjetnost

Geometrijski oblici i ručno crtane skice sve su popularniji u interijerima, a inspiraciju nalaze u ekspresionizmu i apstraktnim umjetninama. Ovaj trend omogućava vam da se poigrate s bojama i uređenju date dozu osobnosti.

Japan

Mnogi su se zaljubili u japanski dizajn interijera, kolekcije bogate svilom, ptičje motive, orijentalne printove, strukturirane oblike namještaja, duboke kupaonske kade… Ovaj trend je idealan za vas ako preferirate čiste linije i mirnu, prigušenu paletu boja.

Udobnost, jednostavnost, organizacija…

Više nego ranije, prilikom uređenja doma naglasak je na stvaranju mirnog i udobnog prostora za opuštanje. Razmišlja se dugoročno i nabavlja kvalitetan namještaj koji će imati dugi vijek trajanja. Prostorije se organiziraju tako da sve bude što praktičnije s naglaskom na funkcionalnost. Sve više su „in“ modularni komadi namještaja jer uvelike pomažu organizaciji i pohrani stvari.

Prostor svog doma ne trebate u potpunosti podrediti određenom stilu već možete koristiti samo određene elemente jednog stila ili ih kombinirati. Nema potrebe za velikim promjenama kako biste bili u trendu. Dovoljno je da u svoj dom uklopite neke od trenutnih trendi detalja.

Autor: Webgradnja.hr

sjever.hr 16.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.