Now Reading:
Malo sunca, malo oblaka, malo magle…
Full Article 2 minutes read

Malo sunca, malo oblaka, malo magle…

magla

Prema prognozi DHMZ-a danas djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a uglavnom na Jadranu mjestimice i uz malo kiše. Ujutro i prijepodne bit će magle i niskih oblaka, češće u središnjim i istočnim predjelima. Puhat će slab do umjeren, u gorju na udare jak jugozapadni vjetar, a na istoku jugoistočni. Na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak od sredine dana u okretanju na sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od -4 do 1, na Jadranu uglavnom od 4 do 9 °C. Najviša većinom između 5 i 10, a na Jadranu 11 i 15 °C.
Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne u unutrašnjosti zemlje i povoljne na Jadranu. Potrebna je zaštita od hladnoće, posebno u jutarnjim satima. U slučaju duljeg zadržavanja niske naoblake i magle u unutrašnjosti zemlje, kod vrlo osjetljivih meteoropata može se javiti slabije raspoloženje.
U nastavku tjedna većinom sunčano, u unutrašnjosti uz čestu jutarnju maglu i niske oblake koji se ponajprije na istoku zemlje mogu zadržati i veći dio dana. U petak u unutrašnjosti oblačno te i dalje maglovito. Vjetar slab, u srijedu do umjeren jugozapadni, dok će na Jadranu puhati umjeren, prema otvorenom moru i jak sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka u unutrašnjosti u blagom padu, a na Jadranu temperatura bez veće promjene.

n.kalajdžija / sjever.hr / DHMZ

14.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.