Now Reading:
NAJAVA: Krajem siječnja 28. Međunarodna izložba mladih vina u Ludbregu
Full Article 2 minutes read

NAJAVA: Krajem siječnja 28. Međunarodna izložba mladih vina u Ludbregu

Posljednjeg petka u mjesecu siječnju u Ludbregu će biti otvorena 28. Međunarodna izložba mladih vina. Izložba će tradicionalno biti otvorena u hotelu “Crnkvoić” u 17 sati.

Vinari mogu sudjelovati s bijelim, ružičastim i crnim vinima, proizvedenim od jedne ili mješavine sorata. Prema stupnju kvalitete vina mogu biti stolna, kvalitetna i vrhunska. Proizvođači koji imaju vlastite etikete mogu ih staviti na boce, a ostali moraju rukom ispisane podatke nalijepiti na boce.

Nakon sugestije ocjenjivačke komisije odlučeno je da svaki proizvođač mora deklarirati svoje vino (suho, polusuho, poluslatko ili slatko).

Uzorci se ocjenjuju prije otvaranja izložbe mladih vina, od strane stručne komisije sastavljene od eminentnih stručnjaka i enologa. Svako ocijenjeno mlado vino dobiva odličje prema odluci komisije. Za vrijeme trajanja izložbe, sva vina moći će se degustirati.

Samoj izložbi vina već tradicionalno prethodit će i blagoslov grančica i proslava Vincekovog u nedjelju 19. siječnja u 12 sati kod kipa svetog Vinka, zaštitnika ludbreškog vinogorja.

www.sjever.hr/ludbreg.hr 12.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.