Now Reading:
Ovo je vrijeme na početku godine
Full Article 2 minutes read

Ovo je vrijeme na početku godine

zima

Prema prognozi DHMZ-a danas će prevladavati sunčano, ujutro mjestimice s maglom, osobito u središnjim predjelima. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji i Podravini u noći mjestimice i jak sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar, lokalno s olujnim udarima. Najniža temperatura zraka od -6 do -2, u unutrašnjosti Dalmacije oko 0, a na Jadranu od 3 do 7 °C. Najviša uglavnom između 4 i 8, na Jadranu 11 i 14 °C.

Biometeorološke prilike će biti povoljne u cijeloj zemlji za većinu ljudi. Omogućavat će dobar san i noćni odmor i u većem dijelu dana podržavati dobro raspoloženje. Ipak, astmatičare i srčane bolesnike valja upozoriti na zaštitu od hladnoće pojačane burom na Jadranu, te jutarnjom maglom mjestimično u unutrašnjosti, a osobito na širem karlovačkom području.
Sutra sunčano, u unutrašnjosti ujutro s maglom koja se ponegdje može zadržati i veći dio prijepodneva. Vjetar većinom slab, dok će na Jadranu, nakon umjerene i jake bure, danju puhati umjeren sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od -6 do -1, na Jadranu od 4 do 8 °C. Najviša između 3 i 7 u unutrašnjosti te 10 i 15 °C na Jadranu.

Zadržat će se povoljne biometeorološke prilike. Podržavat će dobro raspoloženje, i dobru koncentraciju, te u većem dijelu dana biti ugodne i kroničnim bolesnicima. No, i dalje bi srčani i plućni bolesnici mogli imati manje tegobe za vrijeme jutarnje magle mjestimično u unutrašnjosti i jake bure na krajnjem jugu Jadrana.

U petak pretežno sunčano, u unutrašnjosti mjestimice s jutarnjom maglom, osobito po kotlinama i uz rijeke. U subotu povremeno više oblaka. Puhat će slaba i umjerena bura te sjeverozapadnjak koji će u petak prema otvorenom moru biti i jak. Temperatura zraka bez veće promjene.

n.kalajdžija / sjever.hr / DHMZ

01.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.