Now Reading:
Tradicionalni susret na rijeci Muri
Full Article 3 minutes read

Tradicionalni susret na rijeci Muri

susret na rijeci muri

Tradicionalni susret hrvatske i slovenske policije te čelnika lokalne samouprave održani je danas, 30. prosinca 2019. godine na cestovom mostu preko rijeke Mure. Susret je upriličen kako bi se kao i proteklih godina izmijenili darovi te šampanjcem nazdravilo novoj 2020. godini za koju svi sudionici žele da bude isto tako uspješna u vidu suradnje kao što je bila i ova.

Susretu su prisustvovali načelnik Policijske postaje Mursko Središće Miljenko Vrbanec  sa svojim suradnicima, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, komandir PGP Petišovci Želko Mojmir sa suradnicima i župan Občine Lendave Janez Magyar.

Tim povodom gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak istaknuo je „ Naravno da rijeka Mura i ovaj most spajaju Mursko Središće i Lendavu te se nadam da će nas uskoro još jedan most spajati, a koji je veoma važan za grad Mursko Središće, Međimursku županiju, ali i za cijelu Hrvatsku i Sloveniju te sam siguran da ćemo u tome imati pravu potporu od strane Občine Lendava. Neka ovaj most spaja, neka rijeka Mura spaja, a završni čin će biti kada se Shengen preseli i kada se granica makne, a samim time protok ljudi i robe postane puno jednostavniji i brži.„

„Zaista su odnosi između Občine Lendava i Grada Mursko Središće jako dobri te smo stoga u svibnju ove godine potpisali Sporazum o suradnji kako bi odnosi još više učvrsnuli. Svim mještanima Občine Lendava te građanima Grada Mursko Središće želim vesele i ugodne blagdane i uspješnu 2020. godinu.“ – iznio je župan Občine Lendava Janez Magyar.

Na susretu održanom 1993. godine u rijeku Muru slučajno je pala policijska kapa te tako tradicionalno, već dvadeset i šestu godinu, policijski službenici za sreću bace kapu u rijeku Muru.

Svi oni zajedno iznijeli su kako su zadovoljni suradnjom u 2019. godini te da su dobrosusjedski odnosni veoma važni za boljitak građana.

www.sjever.hr 30.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.