Now Reading:
Danas još hladnije, a pogledajte što nas tek sutra očekuje! Stigla je prava zima!
Full Article 2 minutes read

Danas još hladnije, a pogledajte što nas tek sutra očekuje! Stigla je prava zima!

zima

Jučer su mnogi drhturili na hladnoći i vjetru, a danas će, najavljuju prognostičari, biti još hladnije, stoga se dobro utoplite prije nego što izađete

Danas će u unutrašnjosti biti umjereno do pretežno oblačno, a uglavnom u gorju moguć je slab snijeg, najavljuju iz DHMZ-a. Na Jadranu pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku. I dalje vjetrovito, na kopnu uz umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, osobito u prvom dijelu dana. Na Jadranu će puhati jaka bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima, a prema kraju dana će malo oslabjeti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od -5 do 0, na Jadranu od 0 do 5, a najviša dnevna između -2 i 3 na kopnu te od 5 do 9 °C na obali i otocima. Navečer u unutrašnjosti osjetni pad temperature.

Vrijeme narednih dana

Nakon vrlo hladnog jutra, na varaždinskom području i s temperaturom oko -9 stupnjeva, u ponedjeljak će biti pretežno sunčano uz mjestimice umjerenu naoblaku. Na kopnu će vjetar biti uglavnom slab, a u Novogodišnjoj noći zapuhat će ponegdje umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, a u utorak prolazno oslabjeti te okrenuti na sjeverozapadnjak. Postupno malo toplije.

Biometeorološka prognoza za nedjelju

Biometeorološke prilike će biti uglavnom povoljne. Nakon hladnog jutra, jak vjetar još uvijek može pojačavati osjet hladnoće, osobito uz Jadran, pa upozoravamo na adekvatnu zaštitu. Sunčana razdoblja mogu biti motivirajuća za većinu ljudi i pridonositi dobrom općem stanju. Ne očekuju se tegobe uzrokovane vremenom.

www.sjever.hr/dhmz

29.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.