Za ganache
Čokoladu natrgajte na kockice i prelijte sa 100 ml vrhnja koje ste zagrijali do vrenja. Nakon nekoliko minuta promiješajte da se čokolada otopi i da dobijete glatku kremu. Ostavite je da se ohladi na sobnu temperaturu te je povremeno promiješajte.
Pripremite 4 manje posudice (keramičke ili staklene). U višu posudu prikladnu za miksanje ulijte hladno mlijeko i 100 ml slatkog vrhnja te dodajte sadržaj mješavine za pripremu deserta. Miješajte električnom miješalicom na srednjoj brzini točno 1 minutu kako bi dobili desert odgovarajuće gustoće, prikladne za izlijevanje u čaše. Zatim dodajte ganache i još kratko miješajte.
Pripremljeni desert ulijte u posudice i ohladite u hladnjaku najmanje 30 min.
Sastojci:
1 Dolcela Creme brulee s karameliziranim šećerom, 200 ml hladnog mlijeka, 200 ml slatkog vrhnja, 100 g čokolade
POSLUŽIVANJE:
Netom prije posluživanja posipajte 1 žličicu (5 g) karameliziranog šećera po površini svakog deserta. Prikladno za posluživanje u Weck posudama.
SAVJET:
Ganache ne smije biti vruć, ali i ne prehladan jer će se onda skrutnuti i teško umiješati u kremu.
www.sjever.hr/coolinarika.com